Επιλύθηκε τελικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και είχε υποχρεώσει την Alaska Airlines να «κατεβάσει» 314 αεροπλάνα της εταιρείας.

Το ζήτημα αφορούσε στο σύστημα που υπολογίζει το βάρος και την ισορροπία των αεροσκαφών της,  με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλες οι πτήσεις της το πρωί της Τετάρτης.

επιλύθηκε και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ακύρωσε τη στάση εδάφους.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) είχε εκδώσει το πρωί της Τετάρτης σύσταση για τα  αεροσκάφη της Alaska Airlines λέγοντας: «Όλες οι κύριες και δευτερεύουσες πτήσεις της Alaska σταμάτησαν».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η FAA ανέφερε ότι ο αερομεταφορέας «ζήτησε από την FAA να διακόψει τις αναχωρήσεις της κύριας γραμμής της αεροπορικής εταιρείας σε εθνικό επίπεδο». Δεν παρέσχε όμως λόγο για τη διακοπή της πτήσης, μετέδωσε το Reuters.

Alaska Airlines: Οι επιβάτες της πτήσης του 737 MAX 9 μπορεί να είναι «θύματα εγκληματικής ενέργειας»

Το CNBC νωρίτερα ανέφερε ότι το σύστημα της αεροπορικής εταιρείας που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βάρους και της ισορροπίας των πτήσεων δεν λειτουργούσε σωστά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι 314 αεροπλάνα καθηλώθηκαν στα αεροδρόμια, προκειμένου να επιλυθεί το «τεχνικό πρόβλημα», όπως ανέφερε αρχικά σχετική ανακοίνωση.

Απαντώντας σε παράπονα επιβατών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, η αεροπορική εταιρεία είχε δήλωσε ότι εργάζεται για να μετακινηθεί ο κόσμος το συντομότερο δυνατό.

Οι μετοχές της Alaska Air Group, στην οποία ανήκει η αεροπορική εταιρεία, περιόρισαν τα κέρδη τους μετά τη συμβουλή της FAA.

Η σύσταση της FAA ανέφερε ότι εξαιρούνται οι πτήσεις της SkyWest, η οποία παρέχει περιφερειακές υπηρεσίες για την Alaska Airlines και άλλες εταιρείες.

Η εταιρεία Alaska Airlines έγινε περισσότερο γνωστή μετά το ατύχημα που συνέβη  σε πτήση της που πραγματοποιούνταν με αεροσκάφος Boeing και είχε αναχωρήσει απο το Πόρτλαντ , όταν άνοιξε λόγω κατασκευαστικού λάθους, πόρτα του αεροπλάνου- ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]