Η μετοχή της United Airlines σημείωσε άνοδο 10% στις πρωινές συναλλαγές της Τετάρτης, χάρη στην αισιόδοξη πρόβλεψη κερδών για το δεύτερο τρίμηνο και τα ισχυρά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, παρά το πλήγμα ύψους 200 εκατ. δολαρίων λόγω της κρίσης ασφαλείας της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών Boeing.

Η πρόβλεψη του αερομεταφορέα σηματοδότησε την ενίσχυση της ταξιδιωτικής ζήτησης, καθώς οι εταιρικές δαπάνες βελτιώθηκαν, ανεβάζοντας τις μετοχές των ανταγωνιστριών Delta Air Lines  και American Airlines κατά περίπου 3% και 4%, αντίστοιχα.

Αεροπορικές εταιρείες: Νέες προκλήσεις μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ

«Η United παρέδωσε αποτελέσματα α’ τριμήνου που ξεκαθάρισαν τις δραματικά μειωμένες προσδοκίες στον απόηχο της καθήλωσης του Boeing 737 MAX-9 τον Ιανουάριο», ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Third Bridge, Peter McNally.

Η United, ένας εξέχων πελάτης της Boeing, μείωσε την ετήσια εκτίμησή της για την παράδοση νέων αεροσκαφών κατά 25%, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων παλεύει με καθυστερήσεις στην παραγωγή και την πιστοποίηση.

Οι ελλείψεις αεροσκαφών έχουν περιορίσει τη χωρητικότητα των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, εμποδίζοντας τις προσπάθειές τους να επωφεληθούν από την ακμάζουσα ζήτηση.

Η ακρόαση για τη Being

Ο διευθύνων σύμβουλος της United, Σκοτ Κίρμπι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNBC την Τετάρτη, δήλωσε «πεπεισμένος ότι το 787 Dreamliner είναι ένα ασφαλές αεροπλάνο», σχολιάζοντας την έρευνα της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής αερομεταφορών σχετικά με τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη της Boeing ότι η εταιρεία απέρριψε τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την ποιότητα κατά την παραγωγή των αεροσκαφών 787 και 777.

Οι κατασκευαστικές πρακτικές της αεροπορικής εταιρείας θα εξεταστούν σε δύο ακροάσεις της Γερουσίας την Τετάρτη, σε μία από τις οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν μαρτυρίες και έγγραφα του πληροφοριοδότη.

Στο τρέχον τρίμηνο, η United αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 3,75 έως 4,25 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις μέσες προσδοκίες των αναλυτών για 3,76 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Οι μετοχές της United διαπραγματεύονται 4,2 φορές τις μελλοντικές εκτιμήσεις για τα κέρδη, σε σύγκριση με τη διάμεση τιμή του κλάδου που είναι 7,4.

«Χωρίς την προσγείωση των αεροσκαφών MAX 9, η United θα είχε αναφέρει ένα κερδοφόρο τρίμηνο Μαρτίου», ανέφεραν οι αναλυτές της Deutsche Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή