Επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο πραγματοποιεί από αύριο Δευτέρα μέχρι και της 25 Απριλίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην διάρκεια της παραμονής του στην Κινεζική πρωτεύουσα ο κ. Αυγενάκης θα έχει σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με τα οποία θα εξετάσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως την προώθηση των εξαγωγών του πρωτογενή τομέα της Ελλάδας προς την Κίνα.

Αυγενάκης: Έρχεται νέο, σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς

Ειδικότερα το πρόγραμμα των συναντήσεων του ΥπΑΑΤ είναι το εξής:

– Τη Δευτέρα 22 Απριλίου , με τον Υπουργό Γεωργίας και Αγροτικών υποθέσεων της Κίνας Mr. TangRenjian.

– Την Τρίτη 23 Απριλίου με τον Πρόεδρο της Κινεζικής Ακαδημίας Αγροτικών Επιστημών Mr. WuKongming, ο οποίος και θα τον ξεναγήσει στους χώρους της Ακαδημίας και σε επιχειρήσεις αγροτικής καινοτομίας, και.

– Την Τετάρτη 24 Απριλίου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορίου και ακολούθως με τον Υπουργό Τελωνείων Mr.YuJianhua.

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Η γνώση και η καινοτομία, σε συνδυασμό με στοχευμένες ενέργειες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελούν, τη δυναμική βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί η ελληνική αγροτική παραγωγή για να ταξιδέψουν τα ελληνικά προϊόντα σε κάθε γωνιά του κόσμου, επισήμανε ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, σε χαιρετισμό του πρόσφατα, στο 4ο συνέδριο «Επί Γης», τονίζοντας ότι έχει φτάσει η ώρα για την πρόοδο και εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό, τόνισε ο υπουργός, είναι «ο σεβασμός και η εκτίμηση απέναντι στον αγρότη, αλλά και η δημιουργία ευοίωνων προοπτικών, που θα γοητεύσουν τη νέα γενιά.

–  Έτσι, η «παιδοτρόφος ελαία» κατά τον Σοφοκλή, σύμβολο της Μεσογείου, αποτελεί τον πρωταγωνιστή στη διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης της φυτικής παραγωγής,

– η βιομηχανική ντομάτα προσφέρει τα βιολειτουργικά της πλεονεκτήματα για την ενίσχυση της μεταποίησης, αλλά και την παραγωγή τροφίμων υψηλής προστιθέμενης αξίας,

– η φράουλα, και τόσα άλλα φρούτα και λαχανικά, αναγνωρίζονται πλέον ως υπερτροφές, ενισχύοντας την θρεπτική αξία του διατροφικού μας προτύπου,

– ενώ η αλιεία και η ιχθυοκαλλιέργεια, αποδεικνύονται ως βασικός και ισχυρός πυλώνας που οφείλουμε να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε.

– Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι ο αγροτουρισμός αποτελεί ήδη τμήμα των εναλλακτικών μορφών της τουριστικής βιομηχανίας, συνεχίζουμε και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξή του ενισχύοντας επιχειρήσεις του κλάδου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO