Ένα νόμο που μπορεί να οδηγήσει στην απαγόρευση της πλατφόρμας TikTok στις ΗΠΑ, ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων, και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία.

TikΤok: Τι αλλάζει μετά την ψηφοφορία-εξπρές στις ΗΠΑ

Πιο συγκεκριμένα, με συντριπτική πλειοψηφία 360 ψήφων υπέρ και 58 κατά, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση του Tik Tok, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης του, κινεζικής καταγωγής, το πουλήσει.

Ειδικότερα, μέσα στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο των 184 σελίδων υπάρχει μια διάταξη που ορίζει, ότι η κινεζική μητρική εταιρεία του Tik Tok, ονόματι ByteDance, θα πρέπει να πουλήσει το μερίδιό της στη δημοφιλή πλατφόρμα σε εταιρεία ή πρόσωπο με έδρα τις ΗΠΑ εντός ενός έτους. Εφόσον δε συμβεί αυτό, τότε το TikTok θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, περίπου 150 εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση πέρασε από κοινού με την ψηφοφορία για τη χορήγηση πακέτου βοήθειεας 95 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Οι ανησυχίες

Η απαγόρευση του TikTok αντανακλά τις ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες των νομοθετών για την Κίνα.

Μέλη και των δύο κομμάτων, μαζί με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών, έχουν ανησυχήσει ότι οι κινεζικές αρχές θα μπορούσαν να αναγκάσουν την ByteDance να παραδώσει δεδομένα Αμερικανών χρηστών ή να κατευθύνουν την εταιρεία να καταστείλει ή να ενισχύσει το περιεχόμενο του TikTok που είναι ευνοϊκό για τα συμφέροντά της. Η TikTok έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο της κινεζικής κυβέρνησης και έχει δηλώσει ότι δεν έχει μοιραστεί δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με τις κινεζικές αρχές.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει παράσχει δημοσίως στοιχεία που να δείχνουν ότι η TikTok μοιράστηκε δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση ή πείραξε τον δημοφιλή αλγόριθμο της εταιρείας, ο οποίος επηρεάζει το τι βλέπουν οι Αμερικανοί, σύμφωνα με το Associated Press.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023
Τεχνολογία |

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα υποστεί συνέπειες για την κυβερνοεπίθεση του 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα