Ένα σπάνιο Rolex με χρονογράφο σε κλάσματα δευτερολέπτου πωλήθηκε για 3,3 εκατομμύρια ευρώ (3,5 εκατομμύρια δολάρια) σε δημοπρασία στο Μονακό, τιμή ρεκόρ για το μοντέλο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Rolex: Κάνει τη διαφορά στη μείωση της ζήτησης για πολυτελή ρολόγια με δυο μοντέλα

Το Rolex 4113, που κατασκευάστηκε το 1942 και είναι ένα από τα μόλις 12 που κατασκευάστηκαν ποτέ και εννέα που είναι γνωστό ότι υπάρχουν, πωλήθηκε το Σάββατο στη δημοπρασία του Monaco Legend Group. Η πώληση ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ του μοντέλου των 2,4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,6 εκατομμύρια δολάρια) που καταβλήθηκε το 2016 σε δημοπρασία του Phillips στη Γενεύη.

Οι συλλέκτες εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να σπάσουν ρεκόρ για σπάνια και μοναδικά αντικείμενα παρά την υποχώρηση των τιμών μεταχειρισμένων ρολογιών Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet που κορυφώθηκε το 2022.

Το 4113 είναι ένα ασυνήθιστο Rolex και πιστεύεται ότι είναι ο μόνος χρονογράφος σε κλάσματα δευτερολέπτου, γνωστός και ως rattrapante, που κατασκευάστηκε ποτέ από τη μάρκα ρολογιών με έδρα τη Γενεύη. Το ρολόι έχει διάμετρο κάσας 44 χιλιοστά (1,73 ίντσες), καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα ρολόγια που έκανε ποτέ η Rolex.
Η επιπλοκή σε κλάσματα δευτερολέπτου μπορεί να μετρήσει διαφορετικά χρονικά διαστήματα, που διευκολύνονται από διπλά κουμπιά έναρξης/διακοπής και επαναφοράς.

Το ρολόι προήλθε από τη συλλογή του Auro Montanari, ενός από τους σημαντικότερους συλλέκτες στον κόσμο και μελετητή ρολογιών. Έγραψε επίσης αρκετά βιβλία με το ψευδώνυμο John Goldberger, συμπεριλαμβανομένων των 100 Superlative Rolex Watches, τα οποία διαθέτουν το 4113 στο εξώφυλλο.

Aξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που οι τιμές στα ρολόγια πολυτελείας παρέμειναν αμετάβλητες ον Μάρτιο ενόψει των νέων μοντέλων που παρουσιάζονται στο σαλόνι της Γενεύης, δύο μοντέλα της Rolex και ένα Patek Philippe, έκαναν τη διαφορά.

Ο δείκτης Bloomberg Subdial Watch Index, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές των πολυτελών ρολογιών για τα 50 πιο ταχυκίνητα ρολόγια με βάση τις αξίες τους, μειώθηκε κατά περίπου 0,1% σε 33.558 δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η Subdial, μια εταιρεία πωλήσεων ρολογιών και πλατφόρμα πωλήσεων.

Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 8,7% σε ένα χρόνο και 42% σε δύο χρόνια. Τα υψηλότερα επιτόκια, η γεωπολιτική αβεβαιότητα και η ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη έχουν περιορίσει ακόμα και τη ζήτηση για είδη πολυτελείας όπως τα ακριβά ρολόγια. Οι τιμές για τα πιο πολυπόθητα μεταχειρισμένα ρολόγια από επωνυμίες όπως οι Rolex, Patek και Audemars Piguet εκτοξεύτηκαν σε πρωτοφανή επίπεδα το 2021 και στις αρχές του 2022 εν μέσω της πανδημίας.

“Pepsi” και “Starbucks”

Μεταξύ των ελάχιστων εξαιρέσεων του Μαρτίου, ξεχωρίζουν το Rolex Master II με κεραμικό μπλε και κόκκινο πλαίσιο που ανέβηκε κατά 3,2% στα 20.935 δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη. Με το παρατσούκλι «Pepsi», το ρολόι ήταν μεταξύ των κορυφαίων επιδόσεων τον περασμένο χρόνο, εν μέσω εικασιών ότι μπορεί να αποσυρθεί, αν και παραμένει στη συλλογή.

Το Rolex Submariner με πράσινο πλαίσιο, μαύρο καντράν με το παρατσούκλι «Starbucks», ανέβηκε περίπου 1% τον Μάρτιο για να βρεθεί στα 15.259 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση