Με σημαντικά κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και σήμερα, με τον FTSE 100 να σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ, αποτυπώνοντας την προοπτική η Bank of England να προχωρήσει σχετικά σύντομα στη χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,63% στις 8.074 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,83% στις 18.009 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,34% στις 8.067 μονάδες.

Μετά από τέσσερις ημέρες ανόδου, ο δείκτης FTSE 100 του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται στα ιστορικά υψηλά του, μετά από το τελευταίο ρεκόρ στις 20 Φεβρουαρίου 2023. Οι μετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου συνεχίζουν το ράλι τους, ενώ η στερλίνα υποχωρεί έναντι του δολαρίου ΗΠΑ καθώς οι επενδυτές αυξάνουν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Σε επίπεδο τίτλων, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis σημειώνει κέρδη 1%, καθώς αύξησε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος αφού ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τον πρώτο τρίμηνο του έτους.

Κέρδη 2% και για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, η οποία ανακοίνωσε άνοδο 1,8% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου, λόγω των ισχυρών επιδόσεων στις χρηματοοικονομικές της δραστηριότητες.

Η εταιρεία πούλησε 549.099 αυτοκίνητα στο τρίμηνο, με έσοδα συνολικά 11,7 δισ. ευρώ, υψηλότερα από τη συναίνεση της εταιρείας για ελαφρά ετήσια πτώση στα 11,49 δισ. ευρώ.

Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα στον γερμανικό ιδιωτικό τομέα συνέχισε να αυξάνεται τον Απρίλιο, με τον Flash Composite PMI Output Index να κινείται πάνω από το όριο των 50 μονάδων, στις 50,5 και να φτάνει σε υψηλό δέκα μηνών, σύμφωνα με την S&P Global και την Εμπορική Τράπεζα του Αμβούργου (HCOB).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές