Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Wall Street, αντιδρώντας έντονα ανοδικά μετά από έξι ημέρες πτώσης και μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας ανέκαμψαν και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αποκλιμακώθηκαν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,67% στις 38.239 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,87% στις 5.010 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,11% στις 15.451 μονάδες.

NYSE: Στο τραπέζι… η non stop διαπραγμάτευση – Τι ζητούν οι επενδυτές

Η αμερικανική αγορά άνοιξε σήμερα μια δυνητικά κρίσιμη εβδομάδα για τα αποτελέσματα, με έμφαση στις εταιρείες τεχνολογίας Magnificent Seven. Εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Tesla, της Meta Platforms, της American Airlines, της Microsoft και της Alphabet αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, με την ηγέτιδα της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia να κερδίζει 3%, ανακάμπτοντας μετά από πτώση σχεδόν 14% και τη χειρότερη εβδομάδα της από τον Σεπτέμβριο του 2022. Η Arm Holdings ανέκαμψε επίσης περισσότερο από 5% σήμερα.

«Αυτές οι ανακοινώσεις κερδών είναι πιθανό να καθορίσουν εάν το τεχνολογικό sell-off τελειώσει ή συνεχιστεί ή ίσως να δούμε τους επενδυτές να διαφοροποιούν τις προοπτικές ανάπτυξης για ορισμένες από αυτές τις εταιρείες ανάπτυξης υψηλού προφίλ που έχουν ηγηθεί της αγοράς τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο Chris Fasciano, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στο Commonwealth Financial Network.

Στο επίκεντρο η Tesla

Στο επίκεντρο όμως ήταν και η Tesla, η οποία σήμερα υποχώρησε κατά 3,2%, καθώς ανακοίνωσε μείωση στις τιμές των αυτοκινήτων παγκοσμίως αφού οι παραδόσεις του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια. Το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία μείωσε την τιμή εκκίνησης του Model 3 της στην Κίνα στα 231.900 γιουάν (32.000 δολάρια). Στη Γερμανία η τιμή του Model 3 μειώθηκε επίσης στα 40.990 ευρώ από 42.990 ευρώ, όπου η τιμή ήταν από τον Φεβρουάριο.

Επίσης, οι προσαρμογές μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό συνεχίστηκαν, καθώς έχουν μειώσει τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια αρκετές φορές μέσα στο έτος.

«Οι μεγάλες εβδομαδιαίες απώλειες της Wall Street που προηγήθηκαν έδειξαν ότι οι επενδυτές ξυπνούν επιτέλους στην πραγματικότητα του σεναρίου των επιτοκίων που αρνήθηκαν να πιστέψουν», σχολίασε ο Rick Bensignor της Bensignor Investment Strategies.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν κάποιες δυνητικά μεγαλύτερες ειδήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, με το ΑΕΠ να αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή το Υπουργείο Εμπορίου θα αναφέρει στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες τον Μάρτιο. Ο δείκτης PCE είναι ο προτιμώμενος μετρητής πληθωρισμού της Fed, η οποία συνεδριάζει από τις 30 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]