Θετικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον και σήμερα οι ασιατικές αγορές, με τον Nikkei 225 της Ιαπωνίας να οδηγεί την άνοδο, λαμβάνοντας σημαντικές στηρίξεις και από το διήμερο ράλι που έχει κάνει η Wall Street.

Οι δείκτες

Ο ιαπωνικός δείκτης αναφοράς σημείωσε άλμα 2,3%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 1,56%.

Ο S&P/ASX 200 κέρδισε μόλις 0,06%, μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Αυστραλία, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,91%, χάρη στην άνοδο 4% της Samsung Electronics. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκελισε κατά 1,94% υψηλότερη.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,67%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε 2,6%. Οι μετοχές της Sensetime εκτινάχθηκαν στα ύψη, καταγράφοντας κέρδη 31,2% πριν σταματήσει η διαπραγμάτευση της λόγω έντονης μεταβλητότητας.

Το ράλι στην Sensetime

Αν και δεν ήταν αμέσως σαφές τι προκάλεσε το ράλι στην Sensetime, η εταιρεία διοργάνωσε μια τεχνολογική ημερίδα την Τρίτη κατά την οποία σχεδίαζε να ανακοινώσει «τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις στην τεχνολογία αιχμής AI».

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Sensetime αποκάλυψε το μοντέλο SenseNova 5.0 AI. Ο πρόεδρος Xu Li φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το SenseNova ήταν καλύτερο από το GPT 4 του OpenAI στα περισσότερα σενάρια γενικής χρήσης, ειδικά σε εταιρικές εφαρμογές και στη χρήση στην κινεζική γλώσσα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Αυστραλίας σημείωσε το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο επιβράδυνσης του. Ο ΔΤΚ του πρώτου τριμήνου αυξήθηκε κατά 3,6% από πέρυσι, σημειώνοντας τη μικρότερη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Η μέτρηση ήταν ελαφρώς πάνω από την αύξηση 3,5% που αναμενόταν από δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, οι τιμές παραγωγού στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, από την αναθεωρημένη άνοδο του 2,2% που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο. Το ποσοστό απείχε μόλις 0,2 ποσοστιαίες μονάδες από το υψηλό οκταετίας, που παρατηρήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές