Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και σήμερα η Wall Street, η οποία έδειξε να βρίσκει και πάλι τον ανοδικό της ρυθμό μετά το πτωτικό σερί, με τη βοήθεια των εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,69% στις 38.503 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,20% στις 5.070 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,59% στις 15.696 μονάδες.

Η μεγάλη ανατροπή στη Fed – Δεν αποκλείει ακόμη και αύξηση επιτοκίου η Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της UPS κέρδισαν 2%, καθώς ο γίγαντας των παραδόσεων σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη στο τρίμηνο που προηγήθηκε.

Ομοίως, η General Motors κέρδισε σχεδόν 5%, αφού ανέφερε κέρδη 2,62 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 43,01 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG περίμεναν 2,15 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 41,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Άλμα 14% και για την Spotify, καθώς ανέφερε έσοδα 3,64 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τη συναινετική εκτίμηση της LSEG για 3,61 δισ. δολάρια.

Παρόλα αυτά, αναμένονται μεγαλύτερες κινήσεις από την Tesla, η οποία θα ανακοινώσει κέρδη μετά το καμπανάκι λήξης, ακολουθούμενη από την Meta Platforms το απόγευμα της Τετάρτης. Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet και η Microsoft ολοκληρώνουν την τεχνολογικά βαριά εβδομάδα ανακοινώσεων την Πέμπτη.

«Μια βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη στην αγορά ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, μετά τη δύσκολη εβδομάδα που είχαμε», σχολίασε ο ανώτερος μάνατζερ χαρτοφυλακίου του Wealth Enhancement Group, Ayako Yoshioka.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν οι αναλυτές που θεωρούν ότι με τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα μειώσει άμεσα τα επιτόκια, την ώρα που τα σημάδια του πληθωρισμού παραμένουν και οι μετοχές εξακολουθούν να διαπραγματεύονται σε αποτιμήσεις υψηλότερες του μέσου όρου, οι κίνδυνοι παραμονεύουν.

Έτσι πολλοί πιστεύουν ότι η αγορά βρίσκεται σε παρόμοια θέση με αυτήν που βρισκόταν στα τέλη καλοκαιριού και το φθινόπωρο του 2023. «Η πορεία της αγοράς θα εξαρτηθεί από τα κέρδη», έγραψε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, Marko Kolanovic. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι το sell off θα συνεχιστεί, πρόσθεσε.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης παραγωγής PMI διαμορφώθηκε στις 50,9 μονάδες τον Απρίλιο, από 52,1 τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο του μετά από τέσσερις μήνες, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της S&P Global.

Ο Δείκτης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Υπηρεσιών PMI μειώθηκε στο 50,9 , σε σύγκριση με το 51,7 που καταγράφηκε τον Μάρτιο, φθάνοντας σε χαμηλό πέντε μηνών. Εν τω μεταξύ, ο PMI της Μεταποίησης διολίσθησε στην περιοχή συρρίκνωσης, καθώς διαμορφώθηκε στο 49,9 τον Απρίλιο, από το 51,9 τον Μάρτιο.

Τέλος, οι πωλήσεις νέων μονοκατοικιών αυξήθηκαν κατά 8,8% τον Μάρτιο, φτάνοντας τις 693.000, ενώ σε ετήσια βάση, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 8,3%. Η μέση τιμή για τα νέα σπίτια που πωλήθηκαν τον Μάρτιο ήταν 430.700 δολ., ενώ η μέση τιμή πώλησης ήταν 524.800 δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]