Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου ταλαντεύτηκε σήμερα η Wall Street, η οποία προσπάθησε να αφομοιώσει τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες, αλλά και να προσαρμοστεί και στις νέες εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων της Federal Reserve.

Συντηρεί την ανοδική κίνηση της Wall Street η Tesla

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,11% στις 38.461 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2% στις 5.071 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 15.712 μονάδες.

Αν και η αγορά άρχισε με κέρδη, με τον τεχνολικό κλάδο μάλιστα να ξεχωρίζει, η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς στο 4,662% επιδείνωσε το κλίμα και προκάλεσε κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διημέρου. Η αντίστοιχη απόδοση του 2ετούς του σημείωσε άνοδο 3,8 μονάδων βάσης στο 4,943%.

Η Tesla ξεχώρισε

Σε επίπεδο τίτλων, η Tesla ξεχώρισε, καθώς κέρδισε περισσότερο από 8%, μετά την ανακοίνωση της ότι θα εστιάσει σε «πιο προσιτά» μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Επίσης, κέρδη 2% και 7% αντίστοιχα σημείωσαν οι Visa και Texas Instruments, μετά τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα που ανακοίνωσαν, με την Boeing να ενισχύθηκε κατά 3%, καθώς ανακοίνωσε μικρότερη από την αναμενόμενη ζημία το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Ένα ισχυρό σύνολο κερδών φαίνεται πιθανό να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της αγοράς», σχολίασε η επικεφαλής επενδυτικής διαχείρισης πλούτου της UBS για την Αμερική, Solita Marcelli. «Συνεχίζουμε να αναμένουμε αύξηση των κερδών ανά μετοχή της τάξεως του 7–9% για τον S&P 500 κατά τη διάρκεια του τριμήνου, θέτοντας τις βάσεις για αύξηση κερδών 9% για το 2024 συνολικά».

«Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι η αγορά εξασθενεί πριν από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, επειδή απλώς έχει ροή οικονομικών και πολιτικών ειδήσεων, η οποία τείνει να είναι αρνητική», σχολίασε από την πλευρά του ο Jay Hatfield, Διευθύνων Σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors. «Αλλά βλέπουμε ένα τυπικό ράλι κερδών μετά από μια αναδίπλωση όταν υπήρχε κενό πληροφοριών», πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, οι παραγγελίες για αγαθά μακράς διαρκείας αυξήθηκαν κατά 2,6% τον Μάρτιο, μετά από άνοδο 0,7% τον Φεβρουάριο και σύμφωνα με την εκτίμηση της συναίνεσης των αναλυτών του Dow Jones. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 0,3%.

Επίσης, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 2,7% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Υποθηκών της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA).

Σύμφωνα με την έκθεση, το μέσο επιτόκιο στεγαστικών δανείων 30 ετών αυξήθηκε στο 7,24% από 7,13%. Ο Δείκτης Αναχρηματοδότησης υποχώρησε κατά 6% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Αγορών μειώθηκε 1% σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]