Παράλληλα με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, με βάση το οποίο οι επιχειρήσεις δίνουν πολύ πολύ μικρότερες προμήθειες σε σχέση με αυτές που καταβάλλουν μέσω των POS, θα ισχύσει η νομοθετική ρύθμιση που θα μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο TikTok ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σε σχέση με τη ρύθμιση που ανάγγειλε μια μέρα νωρίτερα.

Χατζηδάκης: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση που μειώνει κατά 50% τις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

Η σχετική τροπολογία, όπως είπε χθες ο αρμόδιος υπουργός, αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο TikTok ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρει:

«Νομοθετούμε -και θα το κάνουμε αμέσως- τη μείωση κατά 50% των προμηθειών μέσω POS για επιχειρήσεις (ταξί, περίπτερα κτλ) που κάνουν συναλλαγές βασικά μέχρι 10 ευρώ.

“Μα φτάνει αυτό;” λένε ορισμένοι.

Ε, όπως και να το μετρήσουμε, είναι ένα βήμα μπροστά.

Και δεν είναι μόνο του.

Γιατί αυτή η πρωτοβουλία θα λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, με βάση το οποίο οι επιχειρήσεις δίνουν πολύ πολύ μικρότερες προμήθειες σε σχέση με αυτές που καταβάλλουν μέσω των POS.

Και το ένα και το άλλο έχουν προχωρήσει μ’ αυτήν εδώ την Κυβέρνηση.

Βάλτε όποια ταμπέλα θέλετε!

Εγώ ξέρω ότι είναι δυο πολύ θετικές πρωτοβουλίες!»

@kostis_hatzidakis

Νομοθετούμε αμέσως τη μείωση κατά 50% των προμηθειών μέσω POS για επιχειρήσεις που κάνουν συναλλαγές βασικά μέχρι 10 ευρώ. Η πρωτοβουλία αυτή λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS, το οποίο σημαίνει μηδενικές χρεώσεις για τους πολίτες και πολύ χαμηλότερες προμήθειες για τους επαγγελματίες. Και οι δυο αυτές πολύ θετικές πρωτοβουλίες έχουν προχωρήσει με αυτή την κυβέρνηση! #tiktokgreece #fypgreece #ellada #greece #politiki #neadimokratia

♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας ανήγγειλε ακόμη ότι εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις.

Συμπλήρωσε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax