Διορθωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, παίρνοντας μια «ανάσα» μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες ράλι, αντικατοπτρίζοντας όμως και τις κινήσεις στη Wall Street εν όψει των στοιχείων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τριμήνου από τις ΗΠΑ που αναμένεται σήμερα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 2,16%, κλείνοντας στις 37.628,48 μονάδες, ενώ ο Topix έχασε 1,74% και έκλεισε στις 2.663,53 μονάδες. Το γεν εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται σταθερά πέρα από το όριο των 155 έναντι του δολαρίου, στα 155,63 και σε χαμηλά 34 ετών.

Το βλέμμα στην BOJ

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε στο μεταξύ τη συνεδρίαση της για τη νομισματική πολιτική σήμερα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν για δράση έναντι της αδυναμίας του γιεν.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας επίσης διολίσθησε κατά 1,76% και έκλεισε στις 2.628,62 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε κατά 1,04% στις 853,26 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, από την άλλη, ενισχύθηκε 0,38%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 ενισχύθηκε κατά 0,1%.

Οι αγορές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της νοτιοκορεατικής εταιρείας παραγωγής τσιπ SK Hynix υποχώρησαν σχεδόν 3% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία σημείωσε τα υψηλότερα λειτουργικά της κέρδη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν στα 12,43 τρισεκατομμύρια γουόν, σε υψηλό όλων των εποχών.

Στα μάκρο της ημέρας, η Νότια Κορέα σημείωσε ανάπτυξη 3,4% το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας το 2,4% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και σημειώνοντας την υψηλότερη τριμηνιαία ανάπτυξη από το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε 1,3%, ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες του Reuters για 0,6%.

Επίσης, οι εξαγωγές από τη Νότια Κορέα αυξήθηκαν κατά 0,9% το πρώτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν οι εξαγωγές ειδών πληροφορικής, όπως τα κινητά τηλέφωνα. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,7%, λόγω των μειωμένων εισαγωγών ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές