Μετά από επικοινωνία του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρου Καφούνη με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, συμφωνήθηκε εν όψει της Πασχαλινής εμπορικής κίνησης να τηρηθεί το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, που με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, η έναρξη του έχει οριστεί στις 21:00′ και η λήξη στις 09:00′ της επομένης. Υπενθυμίζουμε ότι το ωράριο αυτό ισχύει εντός των ορίων του Δ. Αθηναίων, χωρίς εξαιρέσεις.

Ο Εμπορικός σύλλογος δια του προέδρου του διαμήνυσε ότι για να προστατευθεί η τροφοδοσία των μικρών καταστημάτων, δεν υπάρχει περίπτωση περαιτέρω μείωσης των ωρών τροφοδοσίας, αντιθέτως πρέπει να διερευνηθούν πιθανές στοχευμένες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ζητούμενο είναι ο  έλεγχος και η απελευθέρωση  των πεζοδρόμων από κάθε λογής οχήματα, που κινούνται εκτός ωραρίου τροφοδοσίας και παρενοχλούν τους καταναλωτές και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Η ελεύθερη πρόσβαση πεζών, υπερηλίκων, παιδιών και «ατόμων με ειδικές ικανότητες» είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας και αποτελεί το επόμενο στοίχημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που σε συνεργασία με τον Δήμαρχο πρέπει να το κερδίσουμε για να αποκτήσει η πόλη πιο ανθρώπινο πρόσωπο και ο εμπορικός κόσμος μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και αύξηση των πωλήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις