Τον μίτο της ανόδου έπιασαν και πάλι σήμερα οι ευρωαγορές, καθώς λαμβάνουν σημαντικές στηρίξεις από τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα από τις TotalEnergies και NatWest.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,62% στις 8.129 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,57% στις 18.018 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,63% στις 8.067 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η NatWest κερδίζει σχεδόν 2%, καθώς ανακοίνωσε μικρότερη του αναμενομένου πτώση των κερδών του πρώτου τριμήνου. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1,3 δισ. στερλίνες για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, από 1,8 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Άνω του 1% είναι και τα κέρδη της TotalEnergies, η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της έσοδα ανήλθαν σε 5,7 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας άνοδο 3% σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ, η βρετανική πολυεθνική εταιρεία εξόρυξης Anglo American ανακοίνωσε σήμερα ότι απέρριψε τελικά την πρόταση εξαγοράς από την BHP Group, αξίας 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας ότι η πρόταση την υποτιμά και είναι «εξαιρετικά μη ελκυστική» για τους μετόχους της.

“Η πρόταση της BHP δεν εκτιμά σωστά τις προοπτικές της Anglo American, ενώ μειώνει σημαντικά τη σχετική αξία των μετόχων της. Η προτεινόμενη δομή είναι επίσης μη ελκυστική, δημιουργώντας σημαντική αβεβαιότητα και κίνδυνο εκτέλεσης που βαρύνει σχεδόν εξ ολοκλήρου την Anglo American», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Anglo American, Stuart Chambers. Υπενθυμίζεται εδώ ότι χτες η πρόταση της BHP «τάραξε τα νερά» στη βρετανική κεφαλαιαγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές