Νέα προσπάθεια να περάσει πάνω από τις 1.450 μονάδες κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο λαμβάνει σημαντικές στηρίξεις από τις εξελίξεις στον κλάδο της Πληροφορικής, αλλά και τη χθεσινή διόρθωση που έδωσε ικανοποιητική ρευστότητα σε πολλά χαρτοφυλάκια.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,16% στις 1.451,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.537,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,18% στις 1.264,59 μονάδες.

Στο επίκεντρο ο κλάδος της Πληροφορικής

Η δημόσια πρόταση των General Atlantic, Εθνική και βασικό μέτοχο Ιωάννη Μίχο για την EpsilonNet είναι σαφώς στο επίκεντρο, με την αγορά να βρίσκει πλέον την τιμή της πρότασης, τα 12 ευρώ. Η μετοχή σημειώνει άλμα 18,81%, καθώς επέστρεψε μετά την αναστολή, σαφώς, οδηγώντας υψηλότερα και άλλες μετοχές του κλάδου, όπως η Ίλυδα και η Quest.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, η αγορά αναζητά τους τίτλους που διόρθωσαν χτες, αλλά και εκείνους που έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνέχιση της ανόδου, συνεχίζοντας να κάνουν ένα υποδειγματικό rotation. Και μπορεί τα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης να είχαν βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα, με τους «γρήγορους» να επιδίδονται σε επιλογές ρευστοποιήσεων και κατοχύρωση των κερδών του 6ημέρου που προηγήθηκε, όμως οι στρατηγικές τοποθετήσεις δεν λείπουν, ειδικά σε τίτλους που έχουν story ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση ο γενικός δείκτης πέρασε με τις ελάχιστες «ζημίες» τη διόρθωση της Πέμπτης, έβαλε νέα κεφάλαια σε αρκετούς τίτλους και βελτίωσε τις προϋποθέσεις του ώστε να διοχετευτούν καύσιμα για την ανοδική συνέχεια. Μια συνέχεια που έχει ως βασικό στόχο τις 1.500 μονάδες, με πρώτη στάση τις 1.470 μονάδες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest σημειώνει κέρδη 5,62%, με τη Βιοχάλκο να ενισχύεται κατά 2,16%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Eurobank, Πειραιώς, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Aegean, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Εθνική, Τιτάν, Cenergy, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα και Jumbo, οι οποίοι βρίσκονται στα μετ’ όπισθεν, μετά τις υπεραποδόσεις των τελευταίων ημερών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες