Οι πολίτες που επιθυμούν να μεταβάλουν τα στοιχεία μητρώου τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέχρι τη Δευτέρα 29/4 και ώρα 15:30, ώρα Ελλάδας (UTC+02:00 Athens, Bucharest).

Συγκεκριμένα, το αίτημα υποβάλλεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE στην εφαρμογή Τα Αιτήματά μου, στη διαδρομή Νέο Αίτημα > Φορολογία > (Θεματική Ομάδα) Μητρώο > (Διαδικασία) Μεταβολές στοιχείων φυσικού προσώπου για επιστολική ψήφο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ στο (+30) 213-1621000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

Επιστολική ψήφος: Από αρχές Φεβρουαρίου οι αιτήσεις – Πώς θα γίνεται η εγγραφή στην πλατφόρμα

Εγγραφή στους καταλόγους

H πλατφόρμα για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους της επιστολικής ψήφου ειναι ανοικτή από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου. Η εφαρμογή αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εντός ή εκτός επικράτειας.

Με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας καθιερώνεται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η επιστολική ψήφος ως μέσου διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων για τις Ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Πώς θα εισέρχονται στην πλατφόρμα

Οι εντός Ελλάδας εκλογείς εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω του συνδέσμου epistoliki.ypes.gov.gr και εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου αποκλειστικά μέσω taxisnet κάνοντας χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων.

Οι Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό μπορούν να εισέλθουν στην παραπάνω εφαρμογή και να εγγραφούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
• Μέσω taxisnet (εφόσον διαθέτουν διαπιστευτήρια εισόδου).
• Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας συνδυαστικά.
• Υποβάλλοντας τα στοιχεία του ελληνικού τους διαβατηρίου και του αριθμού δημοτολογίου συνδυαστικά.

Εναλλακτικά, οι εντός Ελλάδας εκλογείς μπορούν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ενώ οι εκτός επικρατείας εκλογείς μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες ελληνικές Προξενικές Αρχές (Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα