Ο ΟΤ βρίσκεται για τρίτη ημέρα εκεί που χτυπάει η καρδιά των εξελίξεων. Από το studio του ΟΤ στη ΔΕΘ και με πλήρη δημοσιογραφική ομάδα καλύπτει πλήρως την κορυφαία έκθεση για την καινοτομία και την τεχνολογία Beyond.

Η φετινή Beyond αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για έναν ακόμη λόγο: πραγματοποιείται σε μια κομβική στιγμή για την παγκόσμια οικονομία, όπου τεκτονικές αλλαγές συντελούνται σε διάφορα επίπεδα με φόντο και την επικείμενη είσοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Πρόκειται για μια καταλυτική δύναμη που εκτιμάται πως θα λειτουργήσει ως Game Changer σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Από τον τρόπο που εργαζόμαστε μέχρι τον τρόπο που διασκεδάζουμε και παράγουμε πλούτο.

Αρωγοί στην προσπάθεια του ΟΤ να καλύψει τη φετινή έκθεση Beyond είναι ως μεγάλοι χορηγοί οι εταιρείες Mytilineos, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Avokado.

Μείνετε συντονισμένοι στον ΟΤ και στην καρδιά των εξελίξεων για να μαθαίνετε πρώτοι όσα πραγματικά έχουν αξία.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο περίπτερο του ΟΤ

14:11 Όλο το ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν στο ΟΤ live από έκθεση Beyond 2024 στο ot.gr και σε όλες τις ειδησεογραφικές σελίδες της Alter Ego Media. Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας, καλό σας απόγευμα.

14:10 Ολοκληρώνεται συζήτηση με τον Μιχάλη Στάγκο και μαζί ολοκληρώνεται και η παρουσία του OT στην έκθεση Beyond. Τρεις ημέρες με πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης.

14:06 Σύμφωνα με τον κ. Στάγκο, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν από την αρχή στην έκθεση για την καινοτομία και την τεχνολογία Beyond, ωστόσο φέτος αρχίζει το κλίμα να γυρνάει, όπως ο ίδιος εξήγησε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι του χρόνου στοχεύει να έχει στην έκθεση τον Σαμ Άλτμαν, το πρόσωπο που συνδέεται με την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης.

14:03 Ο κ. Στάγκος μιλά για το στοίχημα της φετινής Beyond, εξηγώντας ότι σιγά σιγά η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παίκτη στον τομέα της τεχνολογίας.

14:01 Θέση στο πάνελ παίρνει ο Μιχάλης Στάγκος, Partner L – Stone Capital & Beyond Curator

14:00 Ολοκληρώθηκε η παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών – Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη

13:57 Στη συνέχεια, η συζήτηση κινείται γύρω από τον Flyover καθώς και τις αντιδράσεις των πολιτών στη δημιουργία του.

13:54 Παράλληλα εξηγεί για ποιον λόγο το Μετρό Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και όχι νωρίτερα. Συγκεκριμένα τονίζει πως πριν ξεκινήσει η λειτουργία του, κι αφού ολοκληρωθούν οι τεχνικές δοκιμές, θα πρέπει να γίνει η εκπαίδευση στους ανθρώπους που θα εργάζονται σε αυτό.

13:53 Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη στην Ελλάδα δεν θέλουμε επενδύσεις που θα έρθουν για λίγο καιρό και θα φύγουν. «Θέλουμε μόνιμες θέσεις εργασίας» τονίζει χαρακτηριστικά.

13:49 Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη στην έκθεση Beyond βλέπεις πολλούς και πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, αφού οι τεχνολογία αφορά τους πάντες, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

13:48 Επιστρέφουμε στο πάνελ του ΟΤ live από την έκθεση Beyond 2024 με τον υφυπουργό Εσωτερικών – Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.

13:45 Ολοκληρώνεται και το πάνελ με τον Futurist και ειδικό AI, Δημήτρη Δημητριάδη.

13:43 Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι δουλειές που δεν θα υπάρχουν στο μέλλον, ο κ. Δημητριάδης εξηγεί πως οι δουλειές δεν θα εξαλειφθούν, αλλά θα μετασχηματιστούν και ο άνθρωπος θα τις εξασκεί συ συνεργασία με τα ρομπότ.

13:41 Και ο κ. Δημητριάδης, όπως και προηγούμενοι ομιλητές, εξηγεί πως η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να βοηθήσει τον άνθρωπο, ενώ εκτίμησε πως υπάρχουν δουλειές που θα χαθούν λόγω του AI, ωστόσο πρόκειται για δύσκολες εργασίες, οι οποίες είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο.

13:40 Κι αφού είδαμε ένα μεγάλο απόσπασμα από την παρουσία του ρομπότ Σοφία στην Beyond, επιστρέφουμε στο πάνελ με τον Δημήτρη Δημητριάδη, Futurist και ειδικό AI.

13:27 «Η τεχνολογία δεν ήρθε για να πάρει δουλειές, αλλά για να σώσει τις δουλειές» θα πει ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του στο πάνελ του ΟΤ ο CEO και Συνιδρυτής Τεχνοβλαστού Progressive Robotics, Φώτης Δημέας.

13:26 Στην ερώτηση πως υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι ενός εργοστασίου την έλευση των ρομπότ, ο κ. Δημέας απάντησε πως ενώ στην αρχή υπήρχε ο χλευασμός για κάποια μικρά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο μηχανισμός, στη συνέχεια ο χλευασμός έδωσε τη θέση του στον ενθουσιασμό.

13:24 Ο κ. Δημέας εξηγεί τους λόγους που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εταιρεία τους από την Ελλάδα. «Η Ελλάδα είναι ένας καλός πιλότος, προκειμένου να ελέγξουμε το προϊόν και στη συνέχεια να βγούμε στην παγκόσμια αγορά» θα πει χαρακτηριστικά.

13:20 Η εταιρεία του κ. Δημέα έχει σκοπό να κάνει τον προγραμματισμό των ρομπότ όσο πιο εύκολο γίνεται. «Δεν είναι δυνατόν στις μέρες μας να κάνει κάποιος τρεις μήνες να προγραμματίσει ένα ρομπότ» λέει χαρακτηριστικά.

13:19 Θέση στο πάνελ παίρνει ο Φώτης Δημέας, CEO, Συνιδρυτής Τεχνοβλαστού Progressive Robotics.

13:16 Ολοκληρώθηκε η συζήτηση με τον καθηγητή eBusiness του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Γιώργο Δουκίδη.

13:14 Σύμφωνα με τον κ. Δουκίδη οι ανθρωπιστικές επιστήμες είναι πολύ χρήσιμες στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

13:06 Όπως αποκάλυψε ο κ. Δουκίδης, σήμερα στην Beyond θα παρουσιαστεί μια παγκόσμια έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη.

13:05 Επόμενος καλεσμένος ο Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής eBusiness του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

13:01 Ολοκληρώθηκε η συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας & Καινοτομίας, Αθανάσιο Κυριαζή.

12:56 Σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή, «στόχος τα αποτελέσματα της έρευνας να έχουν εφαρμογή στην ανάπτυξη της χώρας».

12:55 «Πλέον δίνουμε αρκετά λεφτά για έρευνα» τονίζει και αναφέρει πως διαχειρίζεται κονδύλια 1,8 δισ. από ΕΣΠΑ, εθνικούς πόρους, ταμείο ανάκαμψης και από δίκαιη μετάβαση».

12:52 Συνεχίζουμε με τον Αθανάσιο Κυριαζή, Γενικό Γραμματέα Έρευνας & Καινοτομίας, ο οποίος ξεκίνησε τονίζοντας πως «φέτος η Beyond έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ήταν στο πνεύμα της εποχής, με εντυπωσίασε».

12:49 Ολοκληρώθηκε και η συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.

12:45 όπως τονίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, τα πληροφοριακά συστήματα του δημοσίου δέχονται κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες ωστόσο αντιμετωπίζονται από τα εργαλεία που άμυνας που διαθέτουμε.

12:43 Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο ένα από τα έγγραφα που θα μπορέσει να «καταργήσει» η τεχνολογία είναι η φορολογική ενημερότητα. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο σκοπός δεν είναι να καταργηθεί η φορολογική ενημερότητα ως έννοια, ωστόσο η πληροφορία ότι κάποιος πολίτης δεν χρωστάει θα πηγαίνει στις υπηρεσίες με τρόπο ψηφιακό, οπότε δεν θα υπάρχει κάποιος λόγος ο πολίτης να την εκδίδει πλέον.

12:36 Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλος η πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης του Gov.gr έχει δεχτεί ήδη 700.000 ερωτήματα. Ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε πως ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα ανακοινώσει σήμερα ένα bot, το οποίο θα αφορά το κτηματολόγιο.

12:34 Η κ. Ψάλτη δίνει στη σκυτάλη στον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

12:30 Παράλληλα, όπως εξηγεί η κ. Ψάλτη, ο άνθρωπος πάντα θα συνυπάρχει με την Τεχνητή Νοημοσύνη και θα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο, αφού θα πρέπει να δίνει τις εντολές και στη συνέχεια να ελέγχει τα αποτελέσματα του AI. Ωστόσο, εξήγησε ότι πρέπει οι άνθρωποι να εκπαιδευτούν σε αυτά.

12:28 Σύμφωνα με την κ. Ψάλτη, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει σκοπό να βοηθήσει στην παραγωγικότητα.

12:24 Στο πάνελ του ΟΤ live από την έκθεση Beyond 2024 η Εύη Ψάλτη, senior director της Microsoft AI

12:20 Ολοκληρώθηκε ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

12:18 Στη συνέχεια αναφέρεται στους αλγορίθμους και στο πως αυτοί λειτουργούν, προκειμένου να μας προτείνουν αυτό που θα ακούσουμε στη συνέχεια, όταν χρησιμοποιούμε το Spotify.

12:17 Για παράδειγμά, όπως εξηγεί, ελέγχουν κατά πόσο το περιεχόμενο αυτό δεν περιέχει ρητορική μίσους, ή σεξιστικό και κακοποιητικό λόγο.

12:15 Όπως δηλώνει, η δουλειά της είναι να ελέγχει αν το περιεχόμενο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα είναι ασφαλές για τους χρήστες της και κατά πόσο τηρεί τους κανόνες.

12:13 Η συζήτηση κινείται, για ακόμα ένα πάνελ, γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη και η χρήση αυτής στη μουσική βιομηχανία. Παράλληλα, η ίδια αποτελεί κομμάτι του brain drain, ωστόσο δηλώνει ότι η ίδια -και άλλοι Έλληνες που έχει γνωρίσει- θέλουν να επιστρέψουν να βοηθήσουν στη χώρα τους.

12:12 Επιστρέφουμε από τις διαφημίσεις με την Κωνσταντίνα Πάλλα, Senior Researcher του Spotify.

12:09 Ακόμα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έφτασε στο τέλος της.

12:06 Σε άλλο σημείο έδωσε το παράδειγμα της Amazon, η οποία ανακοίνωσε ότι αγόρασε 200.000 ρομπότ για τις εγκαταστάσεις της, ωστόσο την ίδια στιγμή προσέλαβε και 400.000 ανθρώπους, απλώς σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που χρειαζόταν στο παρελθόν.

12:04 «Πάντα στην ιστορία της τεχνολογίας, η τεχνολογία ήρθε και κατήργησε δουλειές, ωστόσο είναι γεγονός ότι η τεχνολογία δημιουργεί περισσότερες δουλειές από όσες καταργεί» θα πει ο κ. Μαστρογεωργίου, ενώ συμπλήρωσε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα πάρει τις δουλειές των ανθρώπων. Αυτοί που θα πάρουν τις δουλειές κάποιων ανθρώπων, είναι εκείνοι που θα ξέρουν να χειρίζονται την Τεχνητή Νοημοσύνη.

12:01 «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει μέσα στο Gov και σιγά σιγά διακλαδώνεται έρχεται στην υπηρεσία του πολίτη» αναφέρει σε άλλο σημείο ο κ. Μαστρογεωργίου.

12:00 «Μπορώ να σας πω με κάποια βεβαιότητα ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα σταματήσει να αφορά την τεχνολογία και την νομική και θα αρχίσει να αφορά άλλους τομείς όπως η ανθρωπολογία και η κοινωνιολογία τα επόμενα χρόνια» θα πει χαρακτηριστικά ο κ. Μαστρογεωργίου.

11:58 Επόμενος καλεσμένος ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο οποίος αναφέρεται στο κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης.

11:54 Ολοκληρώθηκε η συζήτηση με τον καθηγητή στο INSEAD και συνιδρυτή του TREMAU, Θεόδωρο Ευγενίου.

11:49 Στη συνέχεια αναφέρεται στην TREMAU, η οποία ουσιαστικά όπως εκείνος είπε, είναι μια εταιρεία που φιλτράρει το περιεχόμενο σε ιστοσελίδες και που παρέχει λύσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας για διαδικτυακές πλατφόρμες.

11:46 Αρχικά ο κ. Ευγενίου αναφέρεται στο πανεπιστήμιο INSEAD, το οποίο όπως είπε αποτελεί σχολή διοίκησης επιχειρήσεων, η οποία έχει μαθητές από ολόκληρο τον κόσμος. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, η σχολή έχει μαθητές από πάρα πολλές χώρες, αφού καμιάς χώρας οι μαθητές δεν ξεπερνούν το 10%.

11:44 Επιστρέφουμε μετά από το διαφημιστικό διάλειμμα με τον Θεόδωρο Ευγενίου, καθηγητή στο INSEAD και συνιδρυτή του TREMAU.

11:37 Ολοκληρώνεται η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Επίκουρο Καθηγητή Πληροφορική στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Άρη Βραχάτη.

11:33 Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε εφαρμογές που βοηθούν τους αγρότες να προστατευτούν από τον δάκο, καθώς και προγράμματα που προστατεύουν από κυβερνοεπιθέσεις.

11:32 Όπως τονίζει ο κ. Βραχάτης, η εν λόγω εφαρμογή έχει δοκιμαστεί σε περισσότερους από 180 ανθρώπους, ωστόσο ακόμα δεν έχει δοθεί στην αγορά για εμπορική χρήση.

11:31 Ο κ. Βραχάτης αναφέρεται σε ένα «παιχνίδι» που δημιούργησε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και έχει να κάνει με την έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ

11:28 Επόμενος καλεσμένος στο πάνελ του OT ο Επίκουρος Καθηγητής Πληροφορικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Άρης Βραχάτης.

11:26 Ολοκληρώθηκε η συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δημήτρη Γαλαμάτη. Η συζήτηση με τον κ. Γαλαμάτη έδωσε και ειδήσεις, όπως για παράδειγμα το ότι έρχεται η ώρα για τις αδειοδοτήσεις των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και των ραδιοφωνικών σταθμών.

11:22 Σύμφωνα με τον κ. Γαλαμάτη, αυτό που θα βάλει «φρένο» στην αλόγιστη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της ενημέρωσης είναι η δεοντολογία και ο επαγγελματισμός.

11:18 Η συζήτηση κινείται γύρω από τα Fake News, με τον κ. Γαλαμάτη να αναφέρεται στην πρόθεση του κράτους να δημιουργήσει όργανα για την καταπολέμηση της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Ωστόσο, τονίζει ότι αυτό δεν είναι κάτι εύκολο, αφού όπως είπε, αυτός που διασπείρει τις ψευδείς ειδήσεις είναι πάντα πιο μπροστά.

11:12 Στη συνέχεια, ο κ. Γαλαμάτης αναφέρεται στο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

11:10 Ο κ. Γαλαμάτης αναφέρεται εκτενώς στην εξέλιξη της ενημέρωσης ανά τους αιώνες, ξεκινώντας από το χειρόγραφο, έως την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μπει πολύ δυνατά και στον τομέα της ενημέρωσης.

11:05 Πρώτος καλεσμένος για τη σημερινή μέρα ο Δημήτρης Γαλαμάτης, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

11:00 Καλημέρα από τη Θεσσαλονίκη. Ένα ακόμα ΟΤ live από την έκθεση Beyond 2024 βρίσκεται στον αέρα! Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος για τρίτη ημέρα καλύπτει με πλήρη δημοσιογραφική ομάδα την κορυφαία έκθεση για την καινοτομία και την τεχνολογία Beyond.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News