Η Apple έχει ανανεώσει τον κύκλο συζητήσεων με την OpenAI σχετικά με τη χρήση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης της startup για την τροφοδοσία ορισμένων νέων λειτουργιών που θα εισαχθούν στο iPhone αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg οι δύο πλευρές έχουν αρχίσει να συζητούν τους όρους μιας πιθανής συμφωνίας για τον τρόπο με τον οποίο οι λειτουργίες της OpenAI θα ενσωματωθούν στο επόμενο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές iPhone της Apple, το iOS 18.

«Βουτιά» για τις πωλήσεις iPhone, ξανά στην κορυφή η Samsung

Τόσο η Apple όσο και η OpenAI δεν σχολίασαν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι το Bloomberg ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Apple βρισκόταν σε συνομιλίες για την αδειοδότηση του Gemini chatbot της Google για νέες λειτουργίες του iPhone.

Η Apple δεν έχει λάβει οριστική απόφαση σχετικά με τους συνεργάτες που θα χρησιμοποιήσει και θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία τόσο με την OpenAI όσο και με την Alphabet (Google) ή ενδεχομένως κάποιον εντελώς διαφορετικό πάροχο, ανέφερε το δημοσίευμα Bloomberg.

Η Apple παραμένει ο τεχνολογικός κολοσσός με την πιο αργή υιοθέτηση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινες αποκρίσεις σε γραπτές προτροπές, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της όπως την Microsoft και την Google που που προσφέρουν πλέον τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κατευθείαν μέσω των προϊόντων τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία επενδύει «σημαντικά» στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και θα αποκαλύψει περισσότερα για τα σχέδιά της να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αργότερα φέτος.

Η Microsoft από την πλευρά της, την εβδομάδα που μας πέρασε ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για έσοδα και κέρδη γ’ τριμήνου καθοδηγούμενη από την έγκαιρη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις υπηρεσίες cloud της εταιρείας, ενώ η μετοχή της εκτινάχθηκε μετά τις ανακοινώσεις κατά 4%.

Χαρακτηριστική ήταν η άνοδος της μετοχής της Microsoft μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που αύξησε την χρηματιστηριακή της αξία κατά 128 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς η αύξηση των κερδών και των εσόδων επισκίασε τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες της. Αντίθετα, η κεφαλαιοποίηση αγοράς της Meta, μητρικής των Facebook και Instagram, μειώθηκε κατά 200 δισεκατομμύρια δολάρια την Τετάρτη, αφού προειδοποίησε για αύξηση των δαπανών τεχνητής νοημοσύνης και εξέδωσε χαμηλότερη από την αναμενόμενη πρόβλεψη εσόδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI