Στα «μικρά γλωσσικά μοντέλα» τα οποία αποτελούν το νέο project της Microsoft, αναφέρθηκε η senior director της εταιρείας Εύη Ψάλτη, μιλώντας στο στούντιο του ΟΤ στην Beyond 2024. Η ίδια αναφέρθηκε στις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης, τα αποτελέσματα που σημειώνονται τώρα έχουν πίσω τους ένα βάθος έρευνας 20 ετών.

«Είχαμε αρχίσει να δουλεύουμε εδώ και 20 χρόνια με το general AI όπως το Chat  GTP» είπε η ίδια για να προσθέσει ότι αυτό ισχύει για όλα τα «προγράμματα που είδαμε τα τελευταία 2-3 χρόνια». Ακόμη συμπλήρωσε « Έχουμε επενδύσει στο portfolio μας σε λόγο και εικόνα», επισημαίνοντας ότι «Επεκτεινόμαστε πέραν αυτών των μοντέλων και πέραν της συνεργασίας με την Open ΑI. Σε αυτό το σημείο αναφερθηκε στα μικρά γλωσσικά μοντέλα, τα οποία «είναι πιο οικονομικά», όπως είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν και εξειδικευμένες εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης για τομείς, όπως για παράδειγμα ο τραπεζικός.

Beyond 2024 – Άρης Βραχάτης: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην αντιμετώπιση του Αλτχάιμερ

Εφαρμογές

Η ίδια εξήγησε ότι η ομάδα της εισάγει την ΑΙ και σε προγράμματα της Microsoft, όπως το Bing για να παραχθούν αποτελέσματα

Αναφορικά με το αν η περίοδος του κορωνοϊού συνετέλεσε σε μια πιο πρώιμη εφαρμογή προγραμμάτων η κα Ψάλτη απάντησε: «Η καινοτομία και οι βάσεις υπήρχαν. Με τον κορωνοιό και τις συναλλαγές από κοντά πολλά από τα προϊόντα που θα βγαιναν μετά από 5 χρόνια βγήκαν νωρίτερα».

Ακόμη τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να εξυπηρετηθούν και πελάτες και να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Ερωτώμενη σε σχέση με το ποια θα είναι η θέση του ανθρώπου όσο εξελίσσεται η Τεχνητή Νοημοσύνη, η κα Ψάλτη είπε: «Ο άνθρωπος θα είναι πάντα στο κέντρο αυτής της εμπειρίας» γιατί «όσο καλά κι αν είναι τα μοντέλα δεν είναι αυτόνομα». Μάλιστα, η ίδια σημείωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να παρακολουθούν το πώς λειουργούν τα μοντέλα. Το ζήτημα είναι, όπως σημείωσε η ίδια να υπάρχει πάντα η κατάλληλα εκπαίδευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond