Θετικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, λαμβάνοντας ώθηση από την ενίσχυση του ιαπωνικού γεν, το οποίο βελτιώθηκε μετά τη βύθιση στα επίπεδα του 160 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Το γιεν σημείωσε άλμα περίπου 1,6% για να διαπραγματευτεί γύρω στα 155,8 γεν/δολάριο, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια. Η κίνηση δεν αποτυπώθηκε όμως στις μετοχικές αγορές της Ιαπωνίας, καθώς είναι κλειστές λόγω αργίας.

«Ύποπτη» παρέμβαση στην αγορά ανεβάζει το γιεν από το χαμηλό 34 ετών

Στο επίκεντρο πλέον είναι η συνεδρίαση της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, η οποία αναμένεται να δώσει κάποιες κατευθύνσεις μετά τα ισχυρά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς πιθανότατα θα συμφωνήσει να αφήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 5,25% – 5,5% και στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001, αφού τα τελευταία οικονομικά στοιχεία φάνηκε να απέτυχαν να πείσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι ο πληθωρισμός κινείται προς το εύρος του στόχου του.

Έτσι, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,84%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της Παρασκευής. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,86% και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 1,02%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,29%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 ενισχύθηκε κατά 1,40%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα μειώθηκαν τον Μάρτιο, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 4,3% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σε σύγκριση με το +10,2% που παρατηρήθηκε την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές