Εν αναμονή της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες όμως λαμβάνουν ώθηση από συγκεκριμένους τίτλους, όπως η Atos.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,3%, με τα πρόσημα στους υποκλάδους όμως να είναι μοιρασμένα. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 8.181 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,19% στις 18.196 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,30% στις 8.112 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική Atos σημειώνει άλμα 18%μ αφού επιβεβαίωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση είχε κάνει προσφορά να αποκτήσει τις δραστηριότητες της επιχείρησης μεγάλων δεδομένων και ασφάλειας, που καλύπτουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα προηγμένα υπολογιστικά προϊόντα.

Γάλλοι αξιωματούχοι τόνισαν τη σημασία της προστασίας της εταιρείας, η οποία έχει υψηλού επιπέδου ευαίσθητες κρατικές συμβάσεις και διαχειρίζεται δεδομένα και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

Οι κερδισμένοι στο ταμπλό

Κέρδη 1,7% σημειώνει και η Philips, παρά το γεγονός ότι ανέφερε ζημίες 998 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, τα προσαρμοσμένα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το Reuters, φθάνοντας στα 388 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο, ενώ επιβεβαίωσε ότι είχε συμφωνήσει να πληρώσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει υποθέσεις σωματικών τραυματισμών στις ΗΠΑ που σχετίζονται με την ανάκληση συσκευών για τη θεραπεία της άπνοιας ύπνου.

Στο επίκεντρο πλέον είναι η συνεδρίαση της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, η οποία αναμένεται να δώσει κάποιες κατευθύνσεις μετά τα ισχυρά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς πιθανότατα θα συμφωνήσει να αφήσει αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 5,25% – 5,5% και στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001, αφού τα τελευταία οικονομικά στοιχεία φάνηκε να απέτυχαν να πείσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ότι ο πληθωρισμός κινείται προς το εύρος του στόχου του.

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 3,3% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο. Εάν επιβεβαιωθεί, το ποσοστό θα αντιπροσωπεύει αύξηση 0,1 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το ποσοστό που αναφέρθηκε τον Μάρτιο.

Η έκθεση έδειξε ότι το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου σε σύγκριση με την πτώση που παρατηρήθηκε τον Απρίλιο του 2023. Ο ετήσιος ρυθμός του πυρήνα του πληθωρισμού διαμορφώθηκε στο 2,9%, σημειώνοντας μείωση κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες από τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές