Αισιόδοξος για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της εφετινής χρήσης για την Τράπεζα Πειραιώς, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλός της Χρήστος Μεγάλου, στην τηλεδιάσκεψη με αναλυτές που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων του α΄ τριμήνου 2024.

Όπως είπε, οι σχετικές επιδόσεις αποτελούν μία πρώτη θετική ένδειξη ότι «κινούμαστε εντός του πλάνου που έχουμε καταρτίσει για το σύνολο της χρονιάς».

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη 279 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2024

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει για τη χρήση του 2024 στα εξής:

– Δείκτης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων RoaTBV: 14%
– Καθαρά έσοδα από τόκους ως ποσοστό του ενεργητικού: 2,6%
– Καθαρά έσοδα από προμήθειες ως ποσοστό του ενεργητικού: 0,7%
– Δείκτης κόστους προς έσοδα: 35%
– Κόστος για τον πιστωτικό κίνδυνο: 0,8%
– Καθαρή πιστωτική επέκταση: 1,6 δισ. ευρώ

Όπως είπε ο κ. Μεγάλου, τα στοιχεία για το α΄ τρίμηνο δείχνουν ότι ο όμιλος βρίσκεται σε τροχιά επίτευξής τους, ενώ σε κάποια πεδία καταγράφεται υπεραπόδοση.

Εξάλλου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η εφετινή θα είναι η πρώτη χρονιά μετά από 16 χρόνια, που η τράπεζα θα διανείμει μέρισμα στους μετόχους.

Το σχετικό αίτημα προς τον SSM προβλέπει επιστροφή κεφαλαίου ύψους 80 εκατ. ευρώ, του 10% των κερδών του 2023. Ο CEO της τράπεζας, σημείωσε ότι οι σχετικές συζητήσεις με τον επόπτη συνεχίζονται εποικοδομητικά και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβασή τους.

Ερωτηθείς για το μέρισμα από την καθαρή κερδοφορία του 2024, για το οποίο στόχος της τράπεζας είναι να φτάσει στο 25%, ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι «όσο πετυχαίνουμε τα ορόσημα του επιχειρησιακού μας πλάνου, τόσο περισσότερο οι επαφές με τον επόπτη θα διευκολύνονται».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις