Ισχυρή άνοδο καταγράφει και σήμερα η Wall Street, μετά τα ηπιότερα του αναμενομένου στοιχεία από την αγορά εργασίας, τα οποίο ενίσχυσαν το σενάριο της μείωσης των επιτοκίων από τη Federal Reserve εντός του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,33% στις 38.733 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,15% στις 5.122 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,86% στις 16.135 μονάδες.

Οι δείκτες επιχειρούν να αντιστρέψουν τις αρνητικές επιδόσεις τους από την αρχή της εβδομάδας, καθώς μέχρι χτες ο S&P 500 έχανε 0,7%, ενώ ο Nasdaq υποχωρούσε σχεδόν 0,6%. Ο Dow υποχωρούσε 0,04%.

Στο ταμπλό

Υποστηρικτικά επίσης λειτουργεί και το +6% της Apple, με την εταιρεία να ανακοινώνει επαναγορά μετοχών ύψους 110 δισ. δολαρίων, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματά της.

Άλμα 11% σημειώνει και η Amgen, καθώς δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη 3,96 δολαρίων ανά μετοχή με έσοδα 7,45 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν κέρδη 3,87 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 7,44 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι 175.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο, κάτω από τις 240.000 θέσεις εργασίας που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9%, έναντι 3,8% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας. Τα μεγέθη των μισθών ήταν επίσης χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, με τη Wall Street να τα λαμβάνει ως ενθαρρυντικό σημάδι για τον πληθωρισμό.

Μετά τα στοιχεία οι αποδόσεις των ομολόγων αποκλιμακώθηκαν, με εκείνη του 10ετούς να πέφτει κάτω από το 4,5%. Άλλωστε, μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την Τετάρτη, ο πρόεδρος Jerome Powell είχε δηλώσει ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει εάν το ποσοστό ανεργίας αυξηθεί.

«Τα στοιχεία είναι σε γενικές γραμμές θετικά», σχολίασε ο Jamie Cox, διευθύνων εταίρος της Harris Financial Group. «Η ήπια αύξηση των μισθών θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ανησυχιών για μια τεράστια αναζωπύρωση του πληθωρισμού», εξήγησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street