Οι πιστωτές κατέληξαν σε συμφωνία που θα μπορούσε να διασώσει το γαλλικό όμιλο τεχνολογίας Atos, ο οποίος διασφαλίζει τις επικοινωνίες για τον γαλλικό στρατό και πρόκειται να διαχειριστεί την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι, ανέφερε η εφημερίδα La Tribune το Σάββατο.

Η Atos είχε δώσει προθεσμία μέχρι το βράδυ της Παρασκευής για να λάβει προσφορές αναχρηματοδότησης. Οι οικονομικές της δυσκολίες είχαν οδηγήσει το γαλλικό κράτος να προσφερθεί να αποκτήσει ορισμένα από τα στρατηγικά της περιουσιακά στοιχεία.

Atos: Αγώνας δρόμου για να βρεί 1,2 δισ. ευρώ

Με βάση τη συμφωνία οι ομολογιούχοι πιστωτές και οι τράπεζες που μοιράζονται το χρέος της Atos θα εισφέρουν 1,2 δισ. ευρώ (1,29 δισ. δολάρια) σε μετρητά, ενδεχομένως με έναν βιομηχανικό μέτοχο, και θα μετατρέψουν μέρος του χρέους σε κεφάλαιο, ανέφερε η οικονομική εφημερίδα.

Η Atos δήλωσε τη Δευτέρα ότι χρειάζεται 1,1 δισ. ευρώ σε μετρητά για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις της κατά την περίοδο 2024-25, έναντι 600 εκατ. ευρώ σε προηγούμενη εκτίμηση, λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η γαλλική κυβερνηση είχε ανακοινψσει πως είναι έτοιμη να αποκτήσει στρατηγικά σημαντικά περιουσιακά στοιχεία από την Atos, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων υπολογιστικών συστημάτων, των κρίσιμων συστημάτων αποστολής και των προϊόντων στον κυβερνοχώρο.

Ο όμιλος κατασκευάζει διακομιστές για υπερυπολογιστές ικανούς να επεξεργάζονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων για την έρευνα ή για την ανάπτυξη της εκκολαπτόμενης βιομηχανίας τεχνητής νοημοσύνης.

Τις τελευταίες ημέρες τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε πιθανούς μνηστήρες, μεταξύ των οποίων η Bain Capital, η Thales , η Dassault Aviation και ο Τσέχος επιχειρηματίας Daniel Kretinsky, ο οποίος μπορεί να ενδιαφέρεται για τμήματα ή το σύνολο της Atos.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή