Η Berkshire Hathaway μείωσε σημαντικά το τεράστιο μερίδιό της στην Apple το πρώτο τρίμηνο, καθώς ο όμιλος του Warren Buffett άφησε το ταμειακό του απόθεμα να διογκωθεί σε ρεκόρ 189 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ σημείωσε επίσης ρεκόρ λειτουργικών κερδών που ξεπέρασαν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι ασφαλιστικές της δραστηριότητες επωφελήθηκαν από τη βελτίωση των ασφαλιστικών συμβολαίων και τα υψηλότερα έσοδα από επενδύσεις, καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν.

Berkshire: Με νέο ρεκόρ ανοίγει η ετήσια συνάντηση των μετόχων στην Ομάχα

Η αξία της συμμετοχής της Berkshire στην Apple μειώθηκε κατά 22% στα 135,4 δισ. δολάρια στις 31 Μαρτίου από 174,3 δισ. δολάρια στο τέλος του 2023, παρόλο που η τιμή της μετοχής της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone υποχώρησε μόλις 11% στο τρίμηνο.

Με βάση τις μεταβολές στην τιμή της μετοχής της Apple, η Berkshire φαίνεται να πούλησε το 13% των μετοχών της Apple κατά το τρίμηνο, καταλήγοντας με περίπου 790 εκατομμύρια.

Μια μεγάλη πώληση αποτελεί στροφή για τον Buffett, ο οποίος είναι συνήθως φοβικός απέναντι στην τεχνολογία, αλλά άρχισε να βλέπει την Apple ως μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών με ισχυρή τιμολογιακή δύναμη και αφοσιωμένους πελάτες.

Ορισμένοι επενδυτές, ωστόσο, εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η Apple κατανάλωσε υπερβολικά μεγάλο μέρος του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Berkshire.

Κέρδη τριμήνου

Πάντως, οι πωλήσεις αφήνουν στον Γ.Μπάφετ περισσότερα από έξι φορές το ελάχιστο ταμειακό μαξιλάρι των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει δεσμευτεί να διατηρήσει. Η Berkshire πραγματοποίησε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη μετά από φόρους στο τρίμηνο από την πώληση επενδύσεων.

Τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 39% στα 11,22 δισ. δολάρια, ή περίπου 7.807 δολάρια ανά μετοχή κατηγορίας Α, από 8,07 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 64% σε 12,7 δισ. δολάρια ή 8.838 δολάρια ανά μετοχή, από 35,5 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, όταν η Berkshire είχε μεγάλα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη από τις μετοχές της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή