Τα κρατικά ομόλογα της Ινδίας θα μπορούσαν να είναι μια πιο ελκυστική τοποθέτηση έναντι των εταιρικών ομολόγων σε δολάρια για τους διεθνείς επενδυτές σταθερού εισοδήματος που αναζητούν ευκαιρίες απόδοσης στην χώρα. Ο λόγος, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι οι εισροές πριν από τη συμπερίληψη σε δείκτη JPMorgan Chase & Co.

Oι ομολογιακοί τίτλοι με την ονομασία  Τίτλοι Πλήρως Προσβάσιμης Διαδρομής  είναι διαθέσιμοι σε μη κατοίκους Ινδίας. Έχουν προσελκύσει μεγάλες εισροές, απέδωσαν 2,6% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με δείκτη του Bloomberg.  Τα εταιρικά ομόλογα σε αμερικανικό νόμισμα σημείωσαν απόδοση της τάξης του 1,6%.

Αναδυόμενες αγορές: Έρχονται οι αρκούδες σε ομόλογα και νομίσματα;

Οι επενδύσεις σταθερού εισοδήματος στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου είναι σε ζήτηση εν όψει της προσθήκης του στο μετρητή χρέους των αναδυόμενων αγορών της JPMorgan στα τέλη Ιουνίου. Η ένταξη αναμένεται να προσελκύσει εισροές δεκάδων δισ. δολαρίων σε μια αγορά ιστορικά θωρακισμένη από ξένους. Οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να συγκρατήσει τη μεταβλητότητα της ρουπίας συνέβαλαν στην ενίσχυση της ελκυστικότητας των ομολόγων σε τοπικό νόμισμα.

«Ενώ τα ινδικά εταιρικά ομόλογα δολαρίων παρέχουν αντιστάθμιση έναντι των διακυμάνσεων του νομίσματος, τα ινδικά κρατικά ομόλογα μπορεί να τα ξεπεράσουν» εν μέσω παραγόντων όπως η σχετική σταθερότητα του νομίσματος, δήλωσε ο Neeraj Jain, διαχειριστής κεφαλαίων σταθερού εισοδήματος στο Trust Mutual Fund στη Βομβάη.

Σε όρους τιμών, ο δείκτης των ομολόγων FAR έχει αυξηθεί περισσότερο από το πιστωτικό από την αρχή του έτους, δείχνουν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg. Επιπλέον, οι κρατικοί τίτλοι προσφέρουν υψηλότερο κουπόνι, κατά μέσο όρο, από τους εταιρικούς ομολόγους τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές