Wall Street: Νευρικότητα και «μάχη» μεταξύ Disney και Peloton

Προσπάθεια διαχείρισης των πιέσεων που δημιουργεί το ήδη τετραήμερο ανοδικό σερί, ενώ επιβαρυντικά λειτουργεί και η πτώση της Disney

Wall Street: Νευρικότητα και «μάχη» μεταξύ Disney και Peloton

Νευρικότητα εμφανίζει σήμερα η Wall Street, προσπαθώντας να διαχειριστεί τις πιέσεις που δημιουργεί το ήδη τετραήμερο ανοδικό σερί, ενώ επιβαρυντικά λειτουργεί και η πτώση της Disney.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,17% στις 38.918 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,22% στις 5.192 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,20% στις 16.381 μονάδες.

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Disney υποχωρούν περισσότερο από 4%, παρά το γεγονός ότι ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,21 δολαρίων με έσοδα 22,08 δισ. δολαρίων, έναντι κερδών ανά μετοχή 1,10 δολαρίων με έσοδα 22,11 δισ. δολαρίων που περίμεναν οι αναλυτές.

Βουτιά 11% σημειώνει και η εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας Palantir, λόγω της ασθενέστερης από την αναμενόμενη καθοδήγηση που έδωσε για τις μελλοντικές επιδόσεις της. Η εταιρεία ανέφερε έσοδα 634 εκατ. δολαρίων, ενώ οι προσδοκίες ήταν για 615 εκατ. δολάρια, με τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 21% σε ετήσια βάση και 4% στο τρίμηνο.

Από την άλλη, οι μετοχές της Peloton Interactive σημειώνουν άλμα 18%, αφού το CNBC ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον εξαγοράς της από ομάδα εταιρειών private equity. Η Peloton είχε συνομιλίες με τουλάχιστον μία εταιρεία καθώς σκέφτεται να βγει από το χρηματιστήριο.

Στο μεταξύ, την αγορά επηρεάζουν και οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης, John Williams, ο οποίος ανέφερε ότι η Fed εξετάζει το «σύνολο των οικονομικών δεδομένων» και «τελικά» θα μειώσει τα επιτόκια. Ο Williams σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία είναι ακόμα ισχυρή, αλλά αναπτύσσεται με βραδύτερο ρυθμό.

Επίσης, ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Richmond, Thomas Barkin, χαρακτήρισε τα στοιχεία του ετήσιου πληθωρισμού ως «απογοητευτικά» και απόδειξη ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να τηρήσει την τρέχουσα περιοριστική νομισματική πολιτική της για να μειώσει τον ρυθμό.

Ωστόσο, ο Barkin τόνισε επίσης ότι “είναι αισιόδοξος ότι το σημερινό περιοριστικό επίπεδο των επιτοκίων μπορεί να απομακρύνει τη ζήτηση για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο. Αν και δεν βλέπω την οικονομία να υπερθερμαίνεται, η Fed ξέρει πώς να αντιδράσει εάν κάνει”, ανέφερε.

OT Originals

Περισσότερα από Wall Street

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο