Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής της μετά τα τελευταία οικονομικά στοιχεία και τις παρατηρήσεις αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,459% και του 2ετούς κατά μια μονάδα βάσης στο 4,812%.

Χρυσός: Πτώση καταγράφουν οι τιμές του

Στις αγορές επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με το πότε μπορεί να μειωθούν τα αμερικανικά επιτόκια και πόσες μειώσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν φέτος. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι προσδοκίες κινήθηκαν προς το ότι θα υπάρξουν λιγότερες μειώσεις επιτοκίων το 2024 από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, ή ακόμη και καμία.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, Τομ Μπάρκιν, εκτίμησε ότι η κεντρική τράπεζα έχει χρόνο να περιμένει έως ότου οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι πιο σίγουροι για τη χαλάρωση του πληθωρισμού προτού μειώσουν τα επιτόκια. Αυτό θα ήταν σύμφωνο με την καθοδήγηση που παρείχε η Fed μετά την τελευταία της συνεδρίαση νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις προσλήψεις εκτός γεωργικού τομέα που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα από τις προβλέψεις δίνοντας σήμα για χαλάρωση της αγοράς εργασίας και αναζωπύρωσαν τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων. Οι προσλήψεις αυξήθηκαν κατά 175.000 τον μήνα, πολύ λιγότερο από την προηγούμενη εκτίμηση των 240.000 και το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε από 3,8% σε 3,9%.

Περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed πρόκειται να κάνουν παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τις οποίες οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά για πρόσθετες υποδείξεις σχετικά με τις προοπτικές πολιτικής. Όσον αφορά τα δεδομένα, οι πληροφορίες για το συναίσθημα των καταναλωτών αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας. Την Τρίτη Μαρτίου αναμένονται στοιχεία καταναλωτικής πίστης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές