Η μετοχή της Reddit εκτινάχθηκε έως και 11% στις πρώτες συναλλαγές της Τετάρτης, αφού η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης εντυπωσίασε τους επενδυτές με την ισχυρή αύξηση των εσόδων και τη βελτίωση της κερδοφορίας της στα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα από το ντεμπούτο της στις αγορές. Μετά το υψηλό αρχικό ανοδικό σερί, η μετοχή κινείται τώρα ανοδικά στην περιοχή λίγο πάνω από το 3%. Η εταιρεία εξέπληξε τη Wall Street αργά την Τρίτη με την πρόβλεψη ότι θα μπορούσε να εμφανίσει αυξημένη έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της Reddit- Γιατί φοβάται τις εκλογές

Οι προβλέψεις ακολούθησαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, δείχνοντας ότι η Reddit παίρνει ώθηση από τη δημιουργία εσόδων από διαφημίσεις και πως οι συμφωνίες αδειοδότησης περιεχομένου με εταιρείες που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως η Google, απέδωσαν.

“Υποψιαζόμασταν ότι η Reddit θα έβγαινε δυναμικά από τις πύλες και ξεπέρασε τις ανοδικές μας προσδοκίες”, δήλωσε ο αναλυτής της Bernstein, Μαρκ Σμούλικ. «Το Reddit φαίνεται να αποκομίζει τα οφέλη μιας ισχυρής αγοράς ψηφιακών διαφημίσεων, παράλληλα με την αυξημένη επισκεψιμότητα χάρη στον νέο τους συνεργάτη AI, τη Google”.

Αρκετοί αναλυτές δήλωσαν ότι παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε το 2005, το Reddit βρισκόταν ακόμη σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας για τη δημιουργία διαφημιστικών εσόδων και θα πρέπει να επωφεληθεί τα επόμενα τρίμηνα από την επέκταση των εργαλείων που θα αυξήσουν τα έσοδα.

Στόχος των εταιρειών που αναπτύσσουν ΑΙ

Τα περισσότερα από 100.000 φόρουμ συζητήσεων της εταιρείας, ή subreddits, γεμάτα με θέματα περιεχομένου που δημιουργούνται από τους χρήστες, με θέματα από την ιστορία έως το gaming, την έχουν καταστήσει ελκυστικό εταίρο για εταιρείες που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τους.

Τουλάχιστον 7 αναλυτές αύξησαν την τιμή-στόχο τους για τη μετοχή της Reddit, ανεβάζοντας το μέσο όρο στα 55 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Η εταιρεία τιμολογούσε την πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά της Reddit στα 34 δολάρια τον Μάρτιο.

Η Reddit παραμένει σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης του τομέα των διαφημίσεων, ανέφεραν οι αναλυτές της Piper Sandler, προσθέτοντας ότι μια μεγάλη ευκαιρία παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή