Να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 5,5% αύξηση στα λειτουργικά κέρδη το τρέχον οικονομικό έτος αναμένει η Νissan Motor, λόγω των υψηλότερων παγκόσμιων πωλήσεων, ενώ προειδοποιεί ότι ο έντονος ανταγωνισμός και οι προκλήσεις από τον πληθωρισμό θα συνεχιστούν.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Γιοκοχάμα αναμένει μόνο μια μικρή αύξηση στις πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην κορυφαία αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ενώ υπολογίζει σε ισχυρή ανάπτυξη στη Βόρεια Αμερική, προσδοκώντας να αυξήσει τις επιδόσεις της.

Η Nissan προβλέπει τα λειτουργικά κέρδη της να ανέλθουν στα 600 δισεκατομμύρια γιεν (3,85 δισεκατομμύρια δολάρια) το οικονομικό έτος που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των 577,3 δισεκατομμυρίων γιεν από 18 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG.
Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι οι κινήσεις σε συνάλλαγμα θα ενισχύσουν τα ετήσια αποτελέσματά της, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση των πληθωριστικών πιέσεων.

Τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου ανήλθαν σε 90,3 δισεκατομμύρια γεν, πολύ χαμηλότερα από τη μέση εκτίμηση των 118,2 δισεκατομμυρίων γιεν που είχαν προβλέψει από οκτώ αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG.

Η Nissan προέβλεψε παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις φέτος σε 3,7 εκατομμύρια οχήματα, αυξημένες κατά 7,5% από τα 3,4 εκατομμύρια που πουλήθηκαν το περασμένο οικονομικό έτος.

Η πρόβλεψη περιλαμβάνει μια προσδοκώμενη αύξηση 13,3% στις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική, σε 1,4 εκατομμύρια οχήματα.

Oριακή αύξηση πωλήσεων στην Κίνα

Στην Κίνα, η Nissan σημειώνει αύξηση μόλις 0,8%, αφού οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 24% το περασμένο οικονομικό έτος σε λίγο κάτω από τις 800.000.
Οι ιαπωνικές μάρκες αυτοκινήτων, όπως η Nissan και η Honda Motor, έχουν χάσει μερίδιο αγοράς στην Κίνα από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν καταφέρει να προσελκύσουν οδηγούς με μια σειρά από φθηνά ηλεκτρικά οχήματα με λογισμικό.

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου τον περασμένο μήνα, η Nissan παρουσίασε τέσσερα πρωτότυπα μοντέλα για την κινεζική αγορά και αποκάλυψε ένα μνημόνιο κατανόησης με την Baidu, για τη διεξαγωγή έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη και τα λεγόμενα «έξυπνα αυτοκίνητα».

Η Nissan ανακοίνωσε επίσης ότι θα επενδύσει στην Kasai, έναν κατασκευαστή προϊόντων για εσωτερικό αυτοκινήτου, όπως εξαρτήματα επένδυσης, αγοράζοντας νέες μετοχές έναντι 6 δισεκατομμυρίων γιεν, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Τον Απρίλιο, η Nissan μείωσε την ετήσια εκτίμηση των λειτουργικών κερδών της για το έτος που μόλις έληξε κατά 14,5% λόγω χαμηλότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεις οχημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή