Ήπιοι είναι οι ρυθμοί που ακολουθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο, σε αντίθεση με τη χθεσινή συνεδρίαση, ισορροπεί σε ένα μοιρασμένο ταμπλό, αλλά και σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλού τζίρου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,26% στις 1.481,33 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.591,417 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,08% στις 1.280,35 μονάδες.

Δύο πρόσωπα…

Άλλο είναι το «πρόσωπο» που εμφανίζει σήμερα το ΧΑ, το οποίο μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης δεν έχει περάσει καν τα 8 εκατ. σε όγκο. Μάλιστα, τα μισά εξ αυτών έχουν διακινηθεί μόλις από την Eurobank, την Alpha bank και την Πειραιώς, με όλα τα υπόλοιπα να «μοιράζονται» στο υπόλοιπο ταμπλό.

Πάντως, οι πωλητές δείχνουν να κινούνται επιλεκτικά, χωρίς να απειλούν τα επίπεδα του γενικού δείκτη, αλλά και την κίνηση των τελευταίων δύο εβδομάδων, κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα μέρος των κερδών τους. Άλλωστε, η κίνηση που προηγήθηκε ήταν εντυπωσιακή, τόσο από άποψη απόδοσης όσο και από πλευράς ποιότητας. Από 1/1 ο γενικός δείκτης κερδίζει 14% και ο τραπεζικός είναι στο +20% περίπου.

Ενδεχομένως, βέβαια, η περαιτέρω άνοδος της αγοράς και σταδιακή προσέγγιση της περιοχής των 1.500 μονάδων, που αποτελεί και το άμεσο επικρατέστερο σενάριο, να αυξήσει την προσφορά αυξάνοντας το ενδεχόμενο μιας πιο ουσιώδους διόρθωσης. Άλλωστε, οι προηγούμενες μικροδιορθώσεις έχουν εξαντληθεί φέτος έως τα επίπεδα των 1.350 – 1.360 μονάδων, όπου ενεργοποιούνται εκ νέου οι αγοραστές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με το +3,05% που καταγράφει, με τις Motor Oil, Quest, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Aegean, Alpha Bank, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, η Cenergy χάνει 1,55%, με τις Λάμδα, ΕΛΧΑ, Eurobank, Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια να κινούνται ήπια πτωτικά. Χωρίς μεταβολή είναι οι Βιοχάλκο, Coca Cola, Autohellas και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών