Σε συνδρομητική υπηρεσία αναμένεται να κυκλοφορήσει την νέο έκδοση του βιντεοπαιχνιδιού «Call of Duty» η Microsoft, αποκλίνοντας από τη μακρόχρονη πρακτική του τίτλου να διατίθεται ανεξάρτητα, δήλωσε στο Reuters, μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η κίνηση αναμένεται να ανακοινωθεί στην ετήσια έκθεση Xbox της εταιρείας, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου, είπε το άτομο υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς τα σχέδια είναι ιδιωτικά.

Η Microsoft δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά την είδηση ​​την Παρασκευή.

Η Microsoft απέκτησε το «Call of Duty» μέσω της εξαγοράς της Activision Blizzard σε μια συμφωνία 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία έκλεισε στα τέλη του περασμένου έτους.

Το βιντεοπαιχνίδι ένα από τα πιο του είδους του και έχει αποφέρει έσοδα άνω των 30 δισ. δολαρίων.

Οι παίκτες του «Call of Duty» μηνύουν την Activision

Game Pass

Η Activision έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό νέες εκδόσεις του παιχνιδιού ετησίως με τιμή περίπου 70 $ η καθεμία τα τελευταία χρόνια.

Η ανάπτυξη έρχεται λίγες μέρες αφότου η πρόεδρος του Xbox Sarah Bond είπε σε συνέδριο ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει όλα τα παιχνίδια Xbox στο Game Pass την ημέρα της κυκλοφορίας τους.

Η Microsoft διαχειρίζεται μια συνδρομητική υπηρεσία που ονομάζεται Game Pass, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε παιχνίδια από το Xbox και άλλους προγραμματιστές έναντι χρέωσης.

Η Microsoft είπε τον Φεβρουάριο ότι το Game Pass είχε 34 εκατομμύρια συνδρομητές, από 25 εκατομμύρια που ανέφερε το 2022.

Οι αναλυτές είπαν ότι η κυκλοφορία του “Call of Duty” – ενός franchise με μεγάλη και πιστή βάση θαυμαστών – θα βοηθούσε να προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους στο Game Pass, αλλά θα μπορούσε να επηρεάσει τις συνολικές πωλήσεις που δημιουργούνται από τον τίτλο.

Το “Call of Duty: Modern Warfare III”, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2023, είναι το δεύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι μέχρι στιγμής φέτος. Ακολουθεί το “Helldivers II” της Sony, σύμφωνα με τον κλάδο παρακολούθησης Circana.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία