
Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ανώμαλη προσγείωση, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ινδία: Συμφωνία με το Ιράν για τη λειτουργία λιμανιού στον Περσικό κόλπο
Η κρατική τηλεόραση περιέγραψε ότι η περιοχή του συμβάντος ήταν κοντά στην Jolfa, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα (375 μίλια) βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, της Τεχεράνης.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τα αίτια του περιστατικού ούτε για την κατάσταση του Ραΐσι και των λοιπών επιβατών
Ο Ραΐσι βρισκόταν στο Αζερμπαϊτζάν νωρίς την Κυριακή για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που έχτισαν τα δύο κράτη στον ποταμό Αράς.
Σύμφωνα με το Associated Press, διασώστες προσπαθούν να προσεγγίσουν ένα ελικόπτερο, που ενεπλάκη σε «περιστατικό» ενώ ταξίδευε με κομβόι. Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν έκανε «αναγκαστική προσγείωση».
Σύμφωνα με την Teheran Times, στα τρία ελικόπτερα επιβαίνουν υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Ένα εκ των τριών αγνοείται.
Ανάμεσα στους επιβαίνοντες φαίνεται να βρίσκεται και ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Τα προβλήματα του στόλου του Ιράν
Το Ιράν διαθέτει διάφορα ελικόπτερα, αλλά οι διεθνείς κυρώσεις καθιστούν δύσκολη την απόκτηση ανταλλακτικών για αυτά, αναφέρει το AP. Ο στρατιωτικός αεροπορικός στόλος της χώρας χρονολογείται επίσης σε μεγάλο βαθμό πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.
Ο Ραΐσι, 63 ετών, θεωρείται προστατευόμενος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ορισμένοι αναλυτές έχουν προτείνει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον 85χρονο ηγέτη μετά το θάνατό του ή την παραίτησή του από το ρόλο.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τα αίτια του περιστατικού ούτε για την κατάσταση του Ραΐσι και των λοιπών επιβατών.
Αναγκαστική προσγείωση λέει η Τεχεράνη
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars αναφέρει ότι το ελικόπτερο προσγειώθηκε λόγω ομίχλης και ότι η συνοδεία του προέδρου συνέχισε προς τον προορισμό της οδικά. Αποδίδει μάλιστα τα περί ατυχήματος σε ένα από τα τρία ελικόπτερα της συνοδείας του Ραΐσι σε φημολογία του Διαδικτύου.
Στην ανάρτηση υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί σε χωράφι, αν και φαίνεται να είναι φωτογραφία αρχείου.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars αναφέρει ότι το ελικόπτερο προσγειώθηκε λόγω ομίχλης και ότι η συνοδεία του προέδρου συνέχισε προς τον προορισμό της οδικά. Αποδίδει μάλιστα τα περί ατυχήματος σε ένα από τα τρία ελικόπτερα της συνοδείας του Ραΐσι σε φημολογία του Διαδικτύου.
Στην ανάρτηση υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί σε χωράφι, αν και φαίνεται να είναι φωτογραφία αρχείου.
Πηγή:in.gr


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα