Στη Silicon Valley αναμένεται στα τέλη Μαΐου ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι, ο οποίος σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, σχεδιάζει να συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta Platforms Inc. Μαρκ Ζάκερμπεργκ και άλλους ηγέτες τεχνολογικών κολοσσών.

Η προεδρική αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο θα περιλαμβάνει συναντήσεις με εκπροσώπους της Apple Inc., της OpenAI Inc. της Google της Alphabet Inc., μεταξύ άλλων εταιρειών στον κλάδο της τεχνολογίας, ανέφεραν οι πηγές. Στην αποστολή θα συμμετάσχει ο Πρέσβης της Αργεντινής στις ΗΠΑ Gerardo Werthein.

Όπως γράφει το Bloomberg, εκπρόσωπος της Meta αρνήθηκε να σχολιάσει τις εν λόγω πληροφορίες.

Αργεντινή: Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 8,8%, αλλά πλέον γίνεται αισθητή η ύφεση

Οι επαφές

Το ταξίδι του αυτό έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Μιλέι νωρίτερα αυτόν τον μήνα με τον επενδυτή της Silicon Valley Peter Thiel στο Μπουένος Άιρες. Ο Μιλέι είχε επίσης δύο συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Inc. Ίλον Μασκ, μεταξύ άλλων στο συνέδριο του Ινστιτούτου Milken στο Λος Άντζελες πρόσφατα. Ο αυτοαποκαλούμενος αναρχοκαπιταλιστικής ηγέτης της πολύπαθης λατινοαμερικανικής οικονομίας έχει αποσπάσει διεθνείς φιλοφρονήσεις από άτομα όπως ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller για την εκστρατεία λιτότητάς του.

Το συμβούλιο των οικονομικών συμβούλων του προέδρου, με επικεφαλής τον Demian Reidel, συντονίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για να προωθήσει και να καθορίσει την ατζέντα, η οποία θα αναζητήσει επενδύσεις για να μετατρέψει την Αργεντινή σε κόμβο τεχνητής νοημοσύνης.

Οι αξιωματούχοι είναι πεπεισμένοι ότι η Αργεντινή έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα: μεγάλες εκτάσεις ανοιχτές για ανάπτυξη, κρύο καιρό, κορυφαίο ανθρώπινο κεφάλαιο και, τώρα, μια κυβέρνηση φιλική προς τις επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία