Θετικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να επανέλθουν σε ανοδική τροχιά με τη διήμερη διόρθωση, ενώ αναμένουν τα στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν τον πληθωρισμό και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,02%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,23% στις 8.439 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,25% στις 18.752 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,17% στις 8.181 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, ο ελβετικός όμιλος ειδών πολυτελείας Richemont καταγράφει και σήμερα κέρδη της τάξεως του 5,3%, συνεχίζοντας το ράλι που άρχισε την Παρασκευή μετά την αναφορά πωλήσεων ρεκόρ και την ανακοίνωση νέου CEO.

Από την άλλη, απώλειες 1% σημειώνει η Ryanair, παρά το γεγονός ότι ανέφερε μια ισχυρή άνοδο 34% στα κέρδη ολόκληρου του έτους. Η εταιρεία αντιμετώπισε την απότομη αύξηση του κόστους των καυσίμων με αύξηση των ναύλων της κατά περισσότερο από 20%.

Εν αναμονή στοιχείαων για μισθούς

Οι αγορές αναμένουν επίσης τα στοιχεία για την πορεία των μισθών στην Ευρωζώνη την Πέμπτη, τα οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρεί απαραίτητα για να κρίνει τη δυναμική των τιμών. Η αύξηση των μισθών βάσει διαπραγματεύσεων πιθανώς απέτυχε να επιβραδυνθεί σημαντικά από τα τέλη του περασμένου έτους, προκαλώντας κάποιες αμφιβολίες για την ευρέως σημαντική μείωση των επιτοκίων στις 6 Ιουνίου.

Πάντως έχει προκαλέσει αίσθηση ότι η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε στα ύψη σήμερα, σημειώνοντας νέο υψηλό ρεκόρ, καθώς η μείωση του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο, αλλά και οι εικασίες σχετικά με πιθανές μειώσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve αύξησαν το ενδιαφέρον των επενδυτών για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Η τιμή του χρυσού πλέον βρίσκεται στα 2.446,23 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι επίσης αυξήθηκε κατά 2,40%, φθάνοντας στα 32,22 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές