Ετήσια μείωση 2,7% κατέγραψαν τα έσοδα του γενικού προϋπολογισμού της Κίνας στα 8,09 τρισεκατομμύρια γιουάν (1,03 τρισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με το υπουργείο των Οικονομικών στο Πεκίνο.

Η κεντρική κυβέρνηση είχε έσοδα 3,53 τρισεκατομμυρίων γιουάν (450 δισεκατομμυρίων ευρώ) με ετήσια μείωση 6,2%, ενώ τα έσοδα των τοπικών κυβερνήσεων αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 4,57 τρισεκατομμύρια γιουάν (580 δισεκατομμύρια ευρώ).

Τα φορολογικά έσοδα καταγράφηκαν στα 6,69 τρισεκατομμύρια γιουάν (850 δισεκατομμύρια ευρώ) την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, με ετήσια μείωση 4,9%.

Κίνα: Αύξηση 7% στην αξία της βιομηχανίας δορυφορικής ναυτιλίας

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υπεράκτιες φωτοβολταϊκές διατάξεις

Η κατασκευή του μεγάλου υπεράκτιου φωτοβολταϊκού έργου (PV) άρχισε την Κυριακή στην πόλη Λιανιουνγκάνγκ της επαρχίας Τσιανγκσού που βρίσκεται στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με την επιστημονική και τεχνολογική εφημερίδα The Science and Technology Daily.

Το αναφερόμενο έργο με ισχύ 2 εκατομμυρίων κιλοβάτ υλοποιείται από την κινεζική κοινοπραξία the China National Nuclear Corporation (CNNC), μία από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρίες στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικούς αντιδραστήρες, συνδυάζοντας τις φωτοβολταϊκές διατάξεις με την πυρηνική ενέργεια.

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τις αρνητικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα, αλλά και να παράγει περισσότερη καθαρή ενέργεια για τις γειτονικές πόλεις.

Το έργο, με τις υποδομές παραγωγής ενέργειας που διαθέτει, αναμένεται ότι θα συνδεθεί με το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας της Κίνας φέτος τον Σεπτέμβριο, ενώ η ενεργειακή διασυνδεσιμότητα του σε πλήρη μορφή θα ολοκληρωθεί το 2025.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή