Η Κίνα είναι έτοιμη να λάβει αντίμετρα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν συνεχίσει μια σειρά ερευνών κατά των επιδοτήσεων σε κινεζικές εταιρείες, σύμφωνα με ανάρτηση σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που συνδέεται με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ΕΕ έχει ξεκινήσει φέτος τρεις έρευνες υψηλού προφίλ με στόχο κινεζικές εταιρείες στους τομείς των σιδηροδρόμων, της ηλιακής ενέργειας και της ασφάλειας στο πλαίσιο ενός νέου κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις, ενώ έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα για τα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα που πωλούνται στην ΕΕ.

Κινέζικα ηλεκτρικά λεωφορεία – Η νέα «απειλή» για την ΕΕ

«Η Κίνα έχει επαρκή αντίμετρα και αν η ΕΕ συνεχίσει να αναλαμβάνει δράση, η Κίνα θα πρέπει πολύ πιθανόν να λάβει μια σειρά μέτρων για να ανταποδώσει», ανέφερε η ανάρτηση του λογαριασμού Yuyuan Tantian, που στο παρελθόν έχει παρουσιάσει πολλές αποκλειστικές ειδήσεις για τις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η προειδοποίηση ήταν «σημαντική», προσθέτοντας ότι «το ευρωπαϊκό κρασί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών».

Η Ευρώπη ζυγίζει την απάντησή της στην Κίνα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι θα κλείσει τις έρευνες για τις προσφορές κινεζικών εταιρειών για ένα ρουμανικό ηλιακό πάρκο, επειδή οι εταιρείες αποσύρονται από τον διαγωνισμό. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που κινεζικές εταιρείες αποσύρθηκαν από διαγωνισμό αφότου οι αξιωματούχοι της ΕΕ ξεκίνησαν έρευνα βάσει του κανονισμού για τις επιδοτήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του κινεζικού προμηθευτή εξοπλισμού ασφαλείας Nuctech στην Πολωνία και στην Ολλανδία τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο του κανονισμού για τις ξένες επιδοτήσεις. Η Κομισιόν προειδοποιεί όλο και περισσότερο ότι η κινεζική επιδοτούμενη παραγωγή απειλεί την εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Ωστόσο, τα κράτη μέλη είναι διχασμένα στο θέμα των δασμών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ενισχύσει τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων και να αποφύγει να ακολουθήσει τις ΗΠΑ σε μια δασμολογική σύγκρουση με την Κίνα, σύμφωνα με πρόταση της Ουγγαρίας νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Σουηδίας ζήτησαν επίσης μια προσεκτική προσέγγιση για τους δασμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή