Αποχωρεί από την ενεργή ηγεσία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του, Κλάους Σoυάμπ.

Ο 86χρονος Σουάμπ ανακοίνωσε την απόφασή του την Τρίτη και μεταβαίνει σε μη εκτελεστικό ρόλο έως τον Ιανουάριο του 2025, σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπο του WEF.

UBS: Τι συζητήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Νταβός

Ο Σουάμπ ξεκίνησε αυτό που έγινε Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 1971, Η πρώτη ονομασία του ήταν Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διαχείρισης και ήταν ένα συμπόσιο για την εταιρική διαχείριση.

Τις επόμενες δεκαετίες μετεξελίχθηκε στην ετήσια συγκέντρωση περίπου 2.500 εταιρικών στελεχών, χρηματοπιστωτών και πολιτικών και άλλων δημοσίων προσώπων από περισσότερες από 100 χώρες που ασχολούνται με θέματα όπως η ανισότητα, η μετανάστευση, η ψηφιακή καινοτομία και η παγκοσμιοποίηση.

Ο Σουάμπ επέλεξε την τοποθεσία των Άλπεων του Νταβός σε μια προσπάθεια να κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται χαλαροί και να μιλούν ελεύθερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη. Με ένα σύνθημα «δέσμευση για τη βελτίωση της κατάστασης του κόσμου», το φόρουμ προσελκύει την παγκόσμια προσοχή και κριτική, καθώς και τη βοήθεια των θεωριών συνωμοσίας.

Ο Σουάμπ γεννήθηκε στη Γερμανία, από γονείς ελβετικής καταγωγής. Ενώ η οργάνωση που ίδρυσε έχει αντιμετωπίσει συχνά την κατηγορία του ελιτισμού, ο ίδιος έχει τονίσει σταθερά την ανάγκη για το είδος της παγκόσμιας συνεργασίας που προσέφερε.

«Οι μεγάλες προκλήσεις —περιβαλλοντική, φτώχεια— δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο από τις κυβερνήσεις, ούτε από τις επιχειρήσεις μόνο, ούτε από την κοινωνία των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά στους Financial Times υπερασπιζόμενος το συνέδριο το 2020. «Χρειάζεστε συνεργασία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γιατί η Gen Z δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά – Ποια προσόντα ψάχνουν οι εργοδότες
Διεθνή |

Γιατί η Gen Z δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά – Ποια προσόντα ψάχνουν οι εργοδότες

Μια πρόσφατη έκθεση διαπίστωσε ότι οι εταιρείες είναι δυσαρεστημένες με τις νέες προσλήψεις της Gen Z και ενδέχεται να αποφύγουν στο μέλλον την πρόσληψη πρόσφατων αποφοίτων.