Την απόκτηση του 100% των μετοχών της LSTech, μιας εταιρείας research and data analytics με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε η AustriaCard, αποτιμώντας την επιχείρηση  σε 1,6 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αυτή η στρατηγική κίνηση ενισχύει τη δέσμευση της ACAG να παρέχει λύσεις τεχνολογικής αιχμής στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Η LSTech ειδικεύεται στη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα σε μεγάλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να εκμεταλλευτούν το πραγματικό δυναμικό των δεδομένων τους. Η τεχνογνωσία της έγκειται στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση πολύπλοκων δεδομένων, και την μετατροπή τους σε σαφείς, αξιοποιήσιμες πληροφορίες που οδηγούν σε έξυπνη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Η εστίαση της LSTech σε λύσεις data analytics στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε
συνδυασμό με την εξειδίκευσή της σε big data, artificial intelligence (AI) και machine learning, την καθιστά ιδανική προσθήκη, σύμφωνη με τη στρατηγική ανάπτυξης της ACAG.

AustriaCard: «Ψήφος εμπιστοσύνης» η διάθεση του 15%

Διεύρυνση χαρτοφυλακίου

Οι δραστηριότητες της LSTech εκτείνονται, πέραν των εμπορικών εφαρμογών, και σε ενεργό συμμετοχή σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους δημόσιους φορείς, που της επιτρέπουν να αποκτά τεχνογνωσία και να αξιοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως generative AI, privacy preserving analytics, large language models. Αυτή η εστίαση σε τεχνολογίες αιχμής ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμα της ACAG για το μέλλον.

«Αυτή η εξαγορά υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευσή μας για επέκταση των λύσεων που βασίζονται στην τεχνολογία», σχολίασε ο Μανώλης Κόντος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της AUSTRIACARD HOLDINGS AG.

«Η υψηλής εξειδίκευσης ομάδα μηχανικών και επιστημόνων δεδομένων της LSTech θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των προσφερόμενων λύσεων της ACAG. Μαζί, θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να αντιμετωπίσουν πολύπλοκα έργα big data, AI και machine learning, αξιοποιώντας μαθηματικά μοντέλα αιχμής και λύσεις enterprise grade».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις