Την ικανοποίησή της για την επένδυση των ειδικών επενδυτών σε 5.470.321 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας, που ανέρχονται σε ποσοστό σχεδόν 15,05% του μετοχικού κεφαλαίου της, εκφράζει με ανακοίνωσή της η AustriaCard Holdings, σε συνέχεια της δημοσίευσης προνομιακής πληροφορίας της εταιρίας στις 30 Απριλίου 2024.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που πληροφορηθήκαμε αυτή την επιτυχή ιδιωτική τοποθέτηση», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μανώλης Κόντος: «Η συναλλαγή αυτή αποτελεί σημαντική εξέλιξη, καθώς αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εταιρία μας και ενισχύει περαιτέρω την εταιρική μας διακυβέρνηση. Έχουμε την πεποίθηση ότι αυτή η παρουσία των ειδικών επενδυτών θα συμβάλει στη συνεχή ανάπτυξη και επιτυχία της AUSTRIACARD HOLDINGS AG ως εισηγμένης εταιρίας».

AustriaCard: Η ελληνική πολυεθνική που έκανε placement σε χρόνο ρεκόρ

Η εταιρεία γνωστοποιεί παράλληλα, ότι ενημερώθηκε από τον μέτοχο πλειοψηφίας, κ. Νικόλαο Λύκο, ότι έχει συμφωνήσει την απαγόρευση πώλησης μετοχών (lock up) για 180 ημέρες από την τοποθέτηση, γεγονός που θεωρεί ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τη σταθερότητα της τιμής της μετοχής.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η εταιρεία ανακοινώνει ότι το ποσοστό συμμετοχής του κ. Νικολάου Λύκου κατήλθε του ορίου του 75% και ανέρχεται πλέον σε ποσοστό 71,52% (26.000.346 μετοχές με δικαιώματα ψήφου) του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Σημειώνεται ότι ο κ. Νικόλαος Λύκος δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην εταιρεία.

Στο 71% το ποσοστό του Ν. Λύκου

Όπως έχει ήδη γράψει ο ΟΤ, το ποσοστό του βασικού μετόχους της AustriaCard, Νικόλαου Λύκου μειώθηκε πλέον κοντά στο 71% , μετά από τη διάθεση του 15% της εισηγμένης σε διεθνείς επενδυτές.

Όπως ανακοίνωσε η AustriaCard, ο μέτοχος πλειοψηφίας, Νικόλαος Λύκος, μαζί με άλλους μεμονωμένους μετόχους, προσέφερε μέσω επιταχυνόμενης διαμόρφωσης βιβλίου προσφορών (accelerated book building) έως και 5,47 εκ. μετοχές της εταιρείας (που αντιπροσωπεύουν περίπου το 15,05% του μετοχικού του κεφαλαίου), εκ των οποίων έως 2,2 εκ. μετοχές προσφέρθηκαν από τον κ. Νικόλαο Λύκο (που αντιπροσωπεύει περίπου το 6,05%). Έτσι το ποσοστό του κ. Λύκου μειώθηκε από λίγο πάνω από το 77% της εταιρείας που διέθετε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο της ιδιωτικής τοποθέτησης, Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε., η τιμή κυμάνθηκε μεταξύ 6,00 έως 6,10 (αντιπροσωπεύει έκπτωση 9,1%-7,6% με βάση την τιμή κλεισίματος €6,60 στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) στις 29 Απριλίου 2024).

Η διαδικασία εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας να ενισχύσει τη διασπορά των μετοχών της, καθώς στον κ. Λύκο άνηκε λίγο πάνω από το 77% της εταιρείας, αλλά και να βελτιώσει τη θέση της σε όρους εταιρικής διακυβέρνησης.

Άλλωστε, όσον αφορά στα μεγέθη της η εταιρεία ανακοίνωσε το 2023 αύξηση κερδών κατά 220,9% στα 7,0 εκατ. με περιθώριο 4,8% έναντι 1,7% στη χρήση 2022, λόγω των ισχυρών λειτουργικών επιδόσεων και των σημαντικά λιγότερων προσαρμογών.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η εισηγμένη προέκυψε από τη συγχώνευση της μητρικής Austriacard με έδρα την Αυστρία και της ελληνικής Inform Λύκος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις