Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς στο μικροσκόπιο των επενδυτών έχουν βρεθεί τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve σχετικά με τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,449% και του διετούς στο 4,867% μετά από άνοδο επίσης κατά τρεις μονάδες βάσης.

Wall Street: Ηρεμία πριν την «καταιγίδα»… Nvidia

Στελέχη της Fed σύστησαν για ακόμα μια φορά υπομονή όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τον στόχο του 2% της Fed.

Ο διοικητής της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, που ανήκει στο στρατόπεδο των γερακιών της Fed, εξήγησε ότι θα χρειαστεί να δει περισσότερα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο πληθωρισμός και η οικονομία υποχωρούν πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

«Η οικονομία φαίνεται τώρα να εξελίσσεται πιο κοντά σε αυτό που περίμενε η Επιτροπή», είπε. «Παρόλα αυτά, ελλείψει σημαντικής αποδυνάμωσης στην αγορά εργασίας, πρέπει να δω αρκετούς ακόμα μήνες καλά στοιχεία για τον πληθωρισμό προτού να είμαι άνετος να υποστηρίξω την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής».

Κι άλλοι αξιωματούχοι της Fed επανέλαβαν τις ίδιες θέσεις.  Η πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Σούζαν Κόλινς, τόνισε ότι η υπομονή «έχει πραγματικά σημασία» αυτή τη στιγμή και ο πρόεδρο της Fed της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, υποστήριξε ότι «δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια».

Σήμερα οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε υψηλότερα από το αναμενόμενο την Τετάρτη στο 2,3% σε ετήσια βάση, γεγονός που ώθησε τις αγορές να μειώσουν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Τέλος η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ιαπωνίας εν τω μεταξύ ανήλθε σε υψηλό 11 ετών, ξεπερνώντας το 1% ενδοσυνεδριακά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών