Την Nvidia περιμένει και σήμερα η Wall Street, προκειμένου να πάρει το σήμα για συνέχιση ή όχι της ανόδου σε νέα ιστορικά υψηλά, ή αν τελικά έλθει η διόρθωση που αναμένουν αρκετοί αναλυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,16% στις 39.809 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απωλειες 0,06% στις 5.318 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,10% στις 16.850 μονάδες.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Δέχονται βρετανικές πιέσεις

Σε επίπεδο τίτλων, η Target υποχωρεί περίπου 7% λόγω χαμηλότερων από τα αναμενόμενα κέρδη, με τη διοίκηση να επικαλείται ασθενέστερες τάσεις δαπανών σε διακριτικές κατηγορίες.

Η εικόνα των αποτελεσμάτων της Target προκάλεσε κάποιες ανησυχίες για την υγεία του κλάδου των λιανοπωλητών. Οι ανησυχίες όμως κάμπτονται από το +6% της Urban Outfitters, αφού ο λιανοπωλητής ρούχων ανακοίνωσε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο τρίμηνο.

Παρόλα αυτά, η Nvidia είναι ο μεγάλος σηματωρός της αμερικανικής αγοράς, με τα αποτελέσματά της να αναμένονται σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Εντούτοις, η αναμονή είναι μεγάλη, με πολλούς αναλυτές να την έχουν ανάγει ως το talk of the town των ημερών και όχι μόνο.

Εν αναμονή της Nvidia

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο γίγαντας των ημιαγωγών θα δημοσιεύσει άλλη ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο περίπου 91% μόνο το 2024 και διευρύνοντας τα κέρδη στο 202,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Η μετοχή βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ράλι της αγοράς που οδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον ενθουσιασμό ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει τα εταιρικά κέρδη.

Έτσι, η αγορά αναμένει τα στοιχεία προκειμένου να έχει ενδείξεις σχετικά με το εάν το φετινό τεχνολογικό ράλι μπορεί να συνεχιστεί.

Και ενώ το ράλι της αγοράς έχει τη δυνατότητα να διευρυνθεί πέρα από την τεχνολογία, θα είναι σημαντικό η περίοδος των αποτελεσμάτων να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με την επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Charles Schwab, Liz Ann Sonders.

Η Wall Street αναμένει επίσης τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, προκειμένου να έχει έναν οδηγό για τις προθέσεις των αξιωματούχων.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων αυξήθηκαν κατά 1,9% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών του Mortgage Bankers Association (MBA).

Ο Δείκτης Αγορών υποχώρησε από το 141,7 της περασμένης εβδομάδας στο 140,0. Από την άλλη πλευρά, ο Δείκτης Στεγαστικής Αγοράς αυξήθηκε, από 198,1 που σημειώθηκε πριν από επτά ημέρες, σε 201,9. Εν τω μεταξύ, το επιτόκιο στεγαστικών δανείων 30 ετών μειώθηκε από 7,08% σε 7,01%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street