Υπό την πίεση της πτώσης του Μυτιληναίου βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έχει «προσγειωθεί» στη ζώνη των 1.490 μονάδων, προσπαθώντας να βρει στηρίξεις στο κάτω άκρο της συσσώρευσης των τελευταίων ημερών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,54% στις 1.488,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,83% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.611,90 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,79% στις 1.324,33 μονάδες.

Με αγγλοσαξωνικό άρωμα… το placement της Mytilineos – Το ταξίδι για το LSE

Στο επίκεντρο ο Μυτιληναίος

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή του Μυτιληναίου βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο, έχοντας μάλιστα διακινήσει και τα περισσότερα τεμάχια στην αγορά. Ο όμιλος διέθεσε ένα πακέτο των 7,2 εκατ. μετοχών, ήτοι το 5% του μετοχικού κεφαλαίου, εκπλήσσοντας την αγορά, καθώς έγινε στην τιμή των 35,50 ευρώ, με discount δηλαδή 8,8% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος. Παρόλα αυτά, η τιμή ορίστηκε στα 35,50 ευρώ ανά μετοχή με ένα discount, σύμφωνα με αναλυτές, που υπολογίζεται στο 4% έναντι του μέσου όρου των τιμών της μετοχής στις τελευταίες 30 και 90 ημέρες αλλά και ακριβώς στην τιμή των 52 εβδομάδων.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση της Jumbo πριν από λίγο καιρό, η αγορά σπεύδει να «βρει» την τιμή του placement, αν και αυτή έχει να κάνει καθαρά με τη διαδικασία και την είσοδο κεφαλαίων σε εισηγμένες που έχουν αποδείξει ότι οι υψηλότερες αποτιμήσεις μπορεί να έρθουν όσο συνεχίζεται η καλή πορεία των μεγεθών τους. Άλλωστε, στην περίπτωση του Μυτιληναίου, η διάθεση πακέτου μετοχών σε αυτή τη χρονική στιγμή, σύμφωνα με αναλυτές, φανερώνει αφενός την απόφαση του κ. Μυτιληναίου στο ταξίδι… για το Λονδίνο να συμμετάσχουν και ξένοι επενδυτές.

Ευλόγως λοιπόν η αγορά δέχεται τις αναταράξεις των τελευταίων εξελίξεων, αλλά διατηρώντας μέχρι τώρα τα στοιχεία της συσσώρευσης. Οι αγοραστές επιμένουν στην επιλεκτική τους στάση, με το πρώτο τεστ των προθέσεων τους να αναμένεται να δοθεί εάν η αγορά διολισθήσει στη ζώνη των 1.480 μονάδες σε πρώτο χρόνο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος χάνει 5,03% στα 36,98 ευρώ, έχοντας διακινήσει πάνω από 18 εκατ. ευρώ. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Autohellas και Eurobank, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Τιτάν, Σαράντης, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Quest, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα.

Από την άλλη, από το χθεσινό -3,30% στο σημερινό +2,60% η Motor Oil, με τις Cenergy, ΕΛΧΑ, Jumbo και Coca Cola να ακολουθούν με μικρά κέρδη, αλλά πολύτιμα για τις στηρίξεις της αγοράς. Χωρίς μεταβολή είναι η Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε τις πιέσεις, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Άντεξε τις πιέσεις το ΧΑ, με άλμα ΟΤΕ και «γύρισμα» από Εθνική

Παρά το γεγονός ότι είδε να απειλούνται ακόμη και οι 1.450 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών τελικά ήλεγξε στο μέτρο του δυνατού τις απώλειες και κράτησε τις 1.460 μονάδες στο κλείσιμο