Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο, στις εγκαταστάσεις της Novo Nordisk στο Bagsværd στη Δανία, ενώ δεν υπάρχουν τραυματισμοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε έξω, αλλά αργότερα επεκτάθηκε σε ένα κτίριο γραφείων στην τοποθεσία Bagsvaerd της εταιρείας,αναφέρει το Reuters, όπου στεγάζονται τα  κεντρικά γραφεία της Novo, παρασκευάστρια εταιρείας του blockbuster Wegovy για την απώλεια βάρους και του φαρμάκου Ozempic για τον διαβήτη.

Οι ζωντανές τηλεοπτικές εικόνες από τη σκηνή έδειχναν νέφη πυκνού γκρίζου καπνού. Η τοπική αστυνομία συμβούλεψε τους γύρω κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κρατήσουν τα παράθυρα κλειστά, αν και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Novo Nordisk: «Παχυλά» κέρδη από την έκρηξη πωλήσεων στα χάπια αδυνατίσματος

«Ο καπνός δεν ήταν τοξικός και η φωτιά δεν αφορά σε εγκαταστάσεις παραγωγής», εξηγεί η εταιρεία. «Η πυροσβεστική θα παραμείνει στο χώρο για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας. Οι δραστηριότητες στην πληγείσα περιοχή αναμένεται να επανέλθουν αύριο. Η Novo Nordisk διαθέτει πολλά κτίρια γραφείων στο Bagsværd, με το κεντρικό κτίριο να μην επηρεάζεται από την πυρκαγιά.

»Η ασφάλεια των εργαζομένων και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την Novo Nordisk. Συνεργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές για την διερεύνηση της αιτίας της πυρκαγιάς και για να διασφαλίσουμε την λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για το μέλλον.»

Την προηγούμενη εβδομάδα εργοστάσιο της Novo Nordisk στην πόλη Kalundborg της Δανίας επλήγη από πυρκαγιά, όπως αναφέρει το Reuters. H εταιρεία ανακοίνωσε  τότε ότι η εκτιμήση της ήταν  ότι αυτό θα καθυστερούσε τα σχέδια για την ενίσχυση της παραγωγής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα