Κάποιοι μίλησαν για κεραυνό εν αιθρία, κάποιοι άλλοι για μια αναμενόμενη απόφαση που άργησε…

Το απόγευμα της Τετάρτης, υπό βροχή, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρώρες εκλογές για τις 4 Ιουλίου, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του ότι ο πληθωρισμός επέστρεψε «στο φυσιολογικό».

Το περιβάλλον του Ρίσι Σουνάκ φαίνεται ότι ποντάρει στην οικονομία, προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα και να ανεβάσει τα ποσοστά για το κόμμα του, ανατρέποντας τα εις βάρος του προγνωστικά.

Η επιλογή της ημερομηνίας, επιτρέπει αρκετούς σημειολογικούς συνειρμούς καθώς είναι η ημέρα που οι ΗΠΑ γιορτάζουν τη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» τους από τη Μεγάλη Βρετανία, το 1776.  Αλλά και το σκηνικό του καιρού δημιουργεί συμβολισμούς: ο βρεγμένος πρωθυπουργός, που δεν φοβάται τη βροχή…

Μέχρι τις κάλπες πολλά αναμένεται να γραφτούν. Και σίγουρα ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα, ότι οι Συντηρητικοί θα μπορέσουν να καλύψουν το δημοσκοπικό προβάδισμα των Εργατικών.

Η μόνη σταθερά στο Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ φαίνεται να είναι ο Λάρι, ο γάτος, τον οποίο απαθανάτισε ο φακός να παρακολουθεί τη συνέντευξη Τύπου.

Καθώς οι πρωθυπουργοί έρχονται και φεύγουν εν μέσω της πολιτικής αναταραχής της τελευταίας δεκαετίας, ο Λάρι έχει μια συνεχή παρουσία. Ο πάλαι ποτέ αδέσποτος γάτος υιοθετήθηκε από το κοντινό Battersea Dogs & Cats Home το 2011 υπό τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Παρά τις φήμες ότι δεν τον συμπάθησε ποτέ, ο Κάμερον στην τελευταία ομιλία του, αφιέρωσε δυο λόγια στον τετράποδο συγκάτοικό του. «Δυστυχώς δεν μπορώ να τον πάρω μαζί μου, ανήκει στην πρωθυπουργική κατοικία και το προσωπικό τον υπεραγαπά, όπως και εγώ», είπε.

Ο Λάρι προσλήφθηκε για να αντιμετωπίσει ένα αντιαισθητικό πρόβλημα με αρουραίους στον πιο διάσημο δρόμο της Βρετανίας, αλλά γρήγορα κέρδισε τη στοργή του κοινού και  κατάφερε συχνά να γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

Και βέβαια στο προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter) δεν παραλείπει να σχολιάζει τη δική του επικαιρότητα: «Δεν μπορώ να ψηφίσω στις γενικές εκλογές, αλλά πρέπει να ζήσω με όποιον κι αν εκλέξετε. Καμία πίεση», έγραψε χθες μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion
Φορολογία: Μόνιμα θύματα οι πολύτεκνοι, μόνιμα «υποζύγια» οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι
Opinion |

Φορολογία: Μόνιμα θύματα οι πολύτεκνοι, μόνιμα υποζύγια μισθωτοί και συνταξιούχοι

Οι διαπιστώσεις τελευταίας έκθεσης του ΟΟΣΑ για τη δυσμενέστερη φορολογική μεταχείριση της ελληνικής οικογένειας παγκοσμίως και το 2023 δεν είναι οι πρώτες ούτε οι τελευταίες