Ένα σύγχρονο κέντρο στη Σανγκάη για ηλεκτροκίνητα οχήματα (EV) που κατασκευάζονται στην Κίνα έχει οργανώσει ο όμιλος της DHL Group που έχει ηγετική θέση στις ταχυμεταφορές, αλλά και στον τομέα της υλικοτεχνικής υποστήριξης εφοδιαστικών αλυσίδων (logistics) παγκοσμίως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στόχος είναι η παροχή εξελιγμένων υπηρεσιών υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας για προϊόντα τεχνολογίας EV, όπως, μπαταρίες, κινητήρες, αλλά και εξοπλισμού των υποδομών φόρτισης.

Πρόκειται για το πρώτο κέντρο υλικοτεχνικής υποστήριξης προϊόντων τεχνολογίας EV που ο αναφερόμενος όμιλος οργάνωσε στην Κίνα.

Προηγήθηκε η οργάνωση παρόμοιων κέντρων σε χώρες, όπως, η Ινδονησία, το Μεξικό, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Το κέντρο της DHL στη Σανγκάη αναμένεται ότι θα παρέχει λύσεις αποτελεσματικής υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας για ολοκληρωμένα ηλεκτροκίνητα οχήματα, αλλά και μπαταρίες EV, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών αποθήκευσης, παραλαβής, αλλά και της παροχής πιστοποιημένων υπηρεσιών μεταφοράς στην κινεζική ενδοχώρα για την υποστήριξη των εισαγωγών, αλλά και των εξαγωγών.

Παράλληλα, το ίδιο κέντρο θα παρέχει ένα συνδυαστικό διεθνές δίκτυο μεταφορών για μπαταρίες, αλλά και ολοκληρωμένα οχήματα EV, σύμφωνα με την DHL.

Πατέντες ευρεσιτεχνίας

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των πατεντών ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώθηκαν επίσημα στην Κίνα κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους κατέγραψε ετήσια αύξηση 43,42%, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στο Πεκίνο.

Η τελευταία αναφορά της αρχής, της China National Intellectual Property Administration, ανέφερε ότι περισσότερες από 362.000 πατέντες ευρεσιτεχνίας κατοχυρώθηκαν στην Κίνα μεταξύ του Ιανουαρίου και του Απριλίου της φετινής χρονιάς.

Οι επιχειρηματικές πατέντες είναι οι περισσότερες, καταγράφοντας και το μεγαλύτερο ποσοστό ετήσιας αύξησης, σε σύγκριση με τις πατέντες ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώθηκαν από πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, αλλά και φυσικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green