Η KPMG προχωρά στη συγχώνευση των επιχειρήσεων της εταιρείας παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία, δημιουργώντας μια μονάδα με έσοδα περίπου 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έπειτα από απόφαση που πάρθηκε από τους συνεργάτες της.

Η νέα εταιρεία θα διοικείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της KPMG στο Ηνωμένο Βασίλειο Jon Holt, ενώ ο Stefan Pfister, που είναι σήμερα το αφεντικό του ελβετικού βραχίονα, θα γίνει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. Η συνδυασμένη εταιρεία, η οποία προτάθηκε να δημιοργηθεί πέρυσι, θα προσφέρει από τον Οκτώβριο ελεγκτικές, φορολογικές, νομικές, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

KPMG: Πόσο ψυχολογικά ασφαλείς αισθάνονται οι Έλληνες στο εργασιακό τους περιβάλλον

«Θα έχουμε την κλίμακα για να ενισχύσουμε σημαντικά την ικανότητά μας να παρέχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα για τους πελάτες μας τόσο διεθνώς όσο και στις εγχώριες αγορές μας», ανέφερε ο Holt σε δήλωσή του. «Ο τομέας των υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υγιέστατος και αυτή η συγχώνευση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμη του τομέα των επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μας».

Η KPMG UK, η οποία απασχολεί περίπου 18.000 υπαλλήλους, ανακοίνωσε έσοδα ύψους 2,96 δισ. λιρών (3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) κατά το έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2023. Ο ελβετικός βραχίονας απασχολεί πάνω από 2.600 άτομα και ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 527,1 εκατ. φράγκα (576 εκατ. δολάρια) πέρυσι.

KPMG: Σε χαμηλό πενταετίας οι παγκόσμιες επενδύσεις VC

Οι παγκόσμιες επενδύσεις Venture Capital (VC) κατέγραψαν ελαφρά μείωση από τα US$ 83,8 δισ. μέσω 9458 συναλλαγών το δ΄ τρίμηνο του 2023 στα US$ 75,9 δισ. μέσω 7520 συναλλαγών το α’ τρίμηνο του 2024, σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών εντάσεων, παρατεταμένης υποτονικότητας στις αποεπενδύσεις των εταιρειών VC και συνεχιζόμενης συγκράτησης στις επενδύσεις σε συναλλαγές μεταγενέστερου σταδίου.

Οι επενδύσεις VC κατά το α’ τρίμηνο του 2024 υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από το β΄ τρίμηνο του 2019, ενώ ο αριθμός των συναλλαγών VC ήταν ο μικρότερος μετά το β’ τρίμηνο του 2016.

Τα νούμερα ωστόσο, βοηθήθηκαν με την άντληση US$ 5,2 δισ. από τη σουηδική H2 Green Steel και US$ 4 δισ. από την αμερικανική Anthropic, σύμφωνα με την έκθεση Venture Pulse για το α’ τρίμηνο του 2024 της KPMG Private Enterprise – της τριμηνιαίας έκθεσης που φέρνει στο φως τις τάσεις των επενδύσεων VC παγκοσμίως σε καίριες δικαιοδοσίες ανά τον κόσμο.

Η Κίνα κατέγραψε επίσης δύο μεγάλες συναλλαγές ύψους άνω του US$ 1 δισ. κατά τη διάρκεια του τριμήνου —με US$ 1,1 δισ. από την IM Motors και US$ 1 δισ. από την YueZhiAnMian.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή