Η Ιταλία θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστινίους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή, UNRWA, και εξέφρασε την υποστήριξή της σε μια ειρηνευτική αποστολή στη Γάζα υπό αραβική ηγεσία μόλις λήξει ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς.

Η Ρώμη υποσχέθηκε επίσης να διπλασιάσει τις προσπάθειες για την επιδίωξη κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή φέτος, χρονιά στην οποία ηγείται της εκ περιτροπής προεδρίας της G7.

Ηχηρό «No» της Ιταλίας στην αποστολή στρατιωτών στην Ουκρανία

Τι περιλαμβάνει το ιταλικό πακέτο στήριξης

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε το Σάββατο ότι η Ιταλία θα παράσχει μια νέα δόση 35 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική στήριξη των Παλαιστινίων.

Από αυτά, τα 30 εκατ. ευρώ προορίζονται για την πρωτοβουλία “Τρόφιμα για τη Γάζα”, υπό την ηγεσία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος. Τα άλλα 5 εκατ. ευρώ προορίζονται για την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ, της οποίας η χρηματοδότηση είχε περικοπεί από αρκετές κυβερνήσεις μετά από ισχυρισμούς ότι ορισμένα μέλη του προσωπικού της είχαν συνεργαστεί με τη Χαμάς.

«Είμαστε υπέρ της συμμετοχής σε πιθανή στρατιωτική αποστολή του ΟΗΕ υπό αραβική ηγεσία για να τεθούν οι βάσεις για την πλήρη αυτονομία ενός μελλοντικού κράτους της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Ταγιάνι  υποσχόμενος «πλήρη υποστήριξη» στην Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή.

Ο Ταγιάνι έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουσταφά στη Ρώμη. Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε επίσης με τον Μουσταφά και ζήτησε την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων.

Ο Ταγιάνι δήλωσε ότι η Ιταλία θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση της UNRWA εφόσον «ούτε ένα σεντ δεν πηγαίνει σε δραστηριότητες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία». Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την υποστήριξή του στη λύση «δύο λαοί, δύο κράτη» ως μέρος μιας ευρύτερης ειρηνευτικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα