Οι δημιουργοί ταινιών και οι ηθοποιοί δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους από ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, λέει ο 59χρονος Co-CEO του Netflix, Τεντ Σαράντος.

«Δεν πιστεύω ότι ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης θα γράψει ένα καλύτερο σενάριο από έναν σπουδαίο σεναριογράφο ή θα αντικαταστήσει μια σπουδαία ερμηνεία ή ότι δε θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τη διαφορά», δήλωσε ο Σαράντος στους New York Times.

Χόλιγουντ ή AI; – Το παρασκήνιο της κόντρας Σκάρλετ Γιόχανσον και OpenAI

«Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται να πάρει τη δουλειά σας. Το άτομο το οποίο όμως θα χρησιμοποιήσει σωστά την Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να πάρει τη δουλειά σας», πρόσθεσε.

Ο Σαράντος διορίστηκε συν-διευθύνων σύμβουλος της Netflix τον Ιούλιο του 2020, μαζί με τον ιδρυτή της εταιρείας Ριντ Χέιστινγκς. Όταν ο Χέιστινγκς αποχώρησε από τη θέση του Co-CEO για να γίνει εκτελεστικός πρόεδρος του Netflix τον Ιανουάριο του 2023, αντικαταστάθηκε από τον COO της εταιρείας Γκρεγκ Πίτερς.

Η τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε ο Σαράντος, θα έχει παρόμοιο αντίκτυπο στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας με άλλες τεχνολογικές εξελίξεις του παρελθόντος. «Θυμάστε πώς όλοι πολεμούσαν το βίντεο στο σπίτι; Για αρκετές δεκαετίες, τα στούντιο δεν έδιναν άδεια χρήσης ταινιών στην τηλεόραση», είπε.

«Έτσι, κάθε τεχνολογική πρόοδος στην ψυχαγωγία πολεμήθηκε και τελικά αποδείχθηκε ότι οδήγησε στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Δεν ξέρω αν αυτό θα ήταν διαφορετικό», συνέχισε.

Netflix και AI

Ο γίγαντας του streaming βέβαια κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης καθώς αξιοποιεί δεδομένα και αναλύσεις για να καθοδηγεί τις δημιουργικές του αποφάσεις.

Πέρυσι, το Netflix δήλωσε ότι προσλάμβανε έναν διευθυντή προϊόντων για έναν ρόλο με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. Η καταχώριση, η οποία προσέφερε ένα εύρος μισθού από 300.000 έως 900.000 δολάρια, ανέφερε ότι η AI θα χρησιμοποιείται σε όλες τις λειτουργίες του Netflix, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας προς την εταιρεία για να «αγοράζει και να δημιουργεί σπουδαίο περιεχόμενο».

Στις επάλξεις το Χόλιγουντ

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης κατά το περασμένο έτος έχει αναστατώσει τόσο το Χόλιγουντ όσο και την ευρύτερη βιομηχανία του θεάματος, με πολλούς δημιουργούς να εκφράζουν την ανησυχία τους για το πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να επηρεάσει τον βιοπορισμό τους.

Πέρυσι, τόσο η Ένωση Συγγραφέων της Αμερικής, ή WGA, όσο και το συνδικάτο ηθοποιών SAG-AFTRA προχώρησαν σε απεργία για θέματα όπως οι αποζημιώσεις και η απειλή που συνιστά η τεχνητή νοημοσύνη.

Τα μέλη και των δύο ομάδων πιστεύουν ότι τα στούντιο με γνώμονα το κόστος θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να αντικαταστήσουν τους συγγραφείς και τους ηθοποιούς στις παραγωγές τους.

Η απεργία της WGA διήρκεσε σχεδόν 150 ημέρες, από τον Μάιο του 2023 έως τον Σεπτέμβριο του 2023. Ομοίως, η απεργία του συνδικάτου SAG-AFTRA ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023 και έληξε τον Νοέμβριο του 2023, μετά από 118 ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή