Για σκόπιμη παραπληροφόρηση κάνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις τιμές του ελαιολάδου και τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό.

Η προσπάθεια παραπλάνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, τονίζουν. Για να αποκατασταθεί λοιπόν η αλήθεια, όπως λένε, αναφέρονται σε μελέτη του ΙΟΒΕ για τη συνεισφορά του ελαιόλαδου στον πληθωρισμό των τροφίμων (νωπών και επεξεργασμένων) που αποδεικνύει πως τον Απρίλιο του 2024 η συνεισφορά του συγκεκριμένου προϊόντος στον πληθωρισμό είναι πολύ μεγαλύτερη και από το 22% ! Ναι, ήταν λάθος το 22 % γιατί στα νωπά προϊόντα το ποσοστό ειναι διπλάσιο και στα επεξεργασμένα τετραπλάσιο».

Φάμελλος στη Βουλή: Ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα είναι ο υψηλότερος στην Ευρωζώνη

Στη σελίδα 12 υπάρχει ο σχετικός πίνακας, επισυνάπτουμε και το γράφημα, αναφέρουν.

«Η άγνοια στην καλύτερη, η σκόπιμη παραπληροφόρηση στην χειρότερη περίπτωση δεν επιτρέπεται από ένα κόμμα που θέλει να επιτελεί το σοβαρό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και παρεμπιπτόντως, μιας και δεν το έμαθαν τα 4 χρόνια που κυβέρνησαν, να τους ενημερώσουμε πως ο Υφυπουργός αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική δεν είναι ο προϊστάμενος του ΓΛΚ. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας και μοναδικό μας μέλημα παραμένει η όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση αυτού του ζητήματος με τη συνεχή υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Αφήνουμε τους εντυπωσιασμούς και τις ψεύτικες υποσχέσεις για άλλους», επισημαίνουν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία